Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 15:40

Νίκος Ανδρουλάκης: Το μνημόνιο έληξε χρονικά, αλλά οι δεσμεύσεις παραμένουν

Γράφτηκε από την
Νίκος Ανδρουλάκης: Το μνημόνιο έληξε χρονικά, αλλά οι δεσμεύσεις παραμένουν

Μακρόπνοο στρατηγικό σχέδιο για να ανακάμψει η οικονομία την επόμενη ημέρα του προγράμματος στήριξης έχει ανάγκη η χώρα, σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Το μνημόνιο τέλειωσε μόνο χρονικά, τα προβλήματα και οι δεσμεύσεις παραμένουν» επισήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, ο ευρωβουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, προσθέτοντας ότι δεν επιτεύχθηκε ένας μετρήσιμος στόχος ώστε να σημάνει μια πραγματικά νέα ημέρα για την ελληνική κοινωνία.

«Για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα απαιτείται ένα μακρόπνοο στρατηγικό σχέδιο με το οποίο θα πρέπει να συμφωνήσει η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης καλώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε επιλογές που ενισχύουν τον λαϊκισμό, την πελατειακή λογική και τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα. «Εάν παραμείνουν αμετανόητοι και συνδεθούν οι εκλογικοί κύκλοι με ακατάσχετη παροχολογία, πολύ φοβάμαι ότι θα χειροτερεύσει η κατάσταση για την ελληνική οικονομία. Οι επόμενοι μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος είναι κρίσιμοι. Δεν πρέπει να χύσουμε την καρδάρα με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Το ζήσαμε το 2015, ας μην το ζήσουμε και το 2019» σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στα προσκλητήρια συνεργασιών που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Κίνημα Αλλαγής ο κ. Ανδρουλάκης κάνει λόγο «για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και ιδιοτέλειας που διακινούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» και τονίζει: «Στόχος της Δημοκρατικής Παράταξης είναι το βράδυ των εκλογών να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς, κι όχι να εμπλέκεται σε σενάρια συνεργασίας με τους πολιτικούς του αντιπάλους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER