Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 08:00

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση για την επόμενη περίοδο πραγματοποιήθηκε στην περίπου τρίωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, δεδομένων και των αυξημένων καθηκόντων που υπάρχουν στη νέα περίοδο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η συζήτηση που έγινε σε καλό κλίμα με τις περισσότερες τοποθετήσεις να έχουν στρατηγικό χαρακτήρα, επικεντρώθηκε στα δεδομένα της νέας περιόδου και τα αυξημένα καθήκοντα που δημιουργεί. Αυτή η στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση θα πραγματοποιηθεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) την ερχόμενη Δευτέρα «προκειμένου το κόμμα να καταστεί αντίστοιχο των προσδοκιών του κόσμου και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτής της νέας φάσης», όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

Επισήμαιναν επιπλέον ότι οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και στη λειτουργία του κόμματος, πρέπει να διορθωθούν και το κόμμα πρέπει να ισχυροποιηθεί ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη δύναμη να δώσει τις μάχες της επόμενης περιόδου.

Άλλωστε, κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκε σήμερα και η πολιτική συγκυρία, η στρατηγική των υπόλοιπων κομμάτων, ενόψει και του γεγονότος ότι ούτως ή άλλως το 2019 είναι μια χρονιά με πολλές αναμετρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται επιβεβλημένη και η ισχυροποίηση του κόμματος στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων και πόσο έντονες και εμφανείς έχουν γίνει οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι βασικό ζητούμενο στη νέα περίοδο είναι η υλοποίηση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση των εργαζόμενων, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, τις θεσμικές αλλαγές και συγκεκριμένες πολιτικές για τη νεολαία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER