Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 18:18

Οριστική απόφαση για αλλαγή γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Οριστική απόφαση για αλλαγή γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ

Δυστοκία για την επιλογή του διαδόχου του Παναγιώτη Ρήγα. Εντείνονται σήμερα οι επαφές του πρωθυπουργού με στελέχη. Εφόσον επιλεγεί το πρόσωπο θα εκλεγεί στη συνεδρίαση της ΚΠΕ τη Δευτέρα το απόγευμα. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ανασχηματισμός. Το σχέδιο της επόμενης ημέρας θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί στην ΚΠΕ.

Οριστική είναι η απόφαση για αλλαγή Γραμματέα στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αποκαλύπτει το News24/7 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον νυν Γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα, σε πολύ καλό πολιτικό και προσωπικό κλίμα, με την οποία "σφραγίστηκε" η εκλογή νέας ηγεσίας στην Κουμουνδούρου.

Προς το παρόν, ωστόσο, υπάρχει δυστοκία για το πρόσωπο του νέου Γραμματέα, πρόσωπο άλλωστε που στην πορεία προς τις εκλογές θα αποκτήσει αναβαθμισμένο ρόλο στο κυβερνών κόμμα. Στην Κουμουνδούρου υπάρχουν αντιδράσεις από στελέχη της πλειοψηφίας για το ενδεχόμενο να προταθεί για γραμματέας ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ήδη ακούγονται και τα ονόματα των Νίκου Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου, χωρίς να αποκλείεται και πρόταση-έκπληξη από τον Πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας εντείνει σήμερα τις επαφές του με κορυφαία στελέχη του κόμματος και στενούς του συνεργάτες και εφόσον υπάρξει κατάληξη στο διάδοχο του Παναγιώτη Ρήγα, αυτός θα προταθεί προκειμένου να εκλεγεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, τη Δευτέρα το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του News24/7 οι υπόλοιπες αλλαγές στην ηγεσία της Κουμουνδούρου θα πραγματοποιηθούν μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (8-9 Σεπτεμβρίου) και την επίσκεψή του στο Ευρωκοινοβούλιο (10-13 Σεπτεμβρίου).

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από την εκλογή του νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν και την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη.

Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί το σχέδιο του κυβερνώντος κόμματος για την επόμενη ημέρα της εξόδου από τα μνημόνια.

 


NEWSLETTER