Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 15:40

Χρ. Δήμας: Θα αξιολογήσουμε τις κυβερνητικές προτάσεις και θα πράξουμε αναλόγως

Γράφτηκε από την
Χρ. Δήμας: Θα αξιολογήσουμε τις κυβερνητικές προτάσεις και θα πράξουμε αναλόγως

«Θα αξιολογήσουμε τις προτάσεις που θα φέρει η κυβέρνηση και αναλόγως θα πράξουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» σχετικά με τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. «Σε αντίθεση με όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ στην αντιπολίτευση, εμείς ως αντιπολίτευση έχουμε αποδείξει ότι όταν φέρει η κυβέρνηση κάτι το οποίο είναι θετικό για τη χώρα, είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, το στηρίζουμε, δεν κάνουμε τη στείρα αντιπολίτευση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, του "όχι σε όλα".

Όταν κάτι είναι καλό για τη χώρα μας, το στηρίζουμε», εξήγησε ο κ. Δήμας. Υπενθύμισε, δε, ότι «είμαστε οι πρώτοι που έχουμε πει από πολύ νωρίς ότι το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής είναι λανθασμένο, στηρίζεται πάρα πολύ στην αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών και δεν στηρίχθηκε καθόλου στη μείωση των κρατικών δαπανών», καθώς «όταν έχεις στόχο 1,75% πλεόνασμα και φτάνεις να αγγίζεις το 4% ή όταν έχεις στόχο 3,5% και υπερβαίνεις το 4%, ναι, αυτό το υπερπλεόνασμα προφανώς είναι λιτότητα».

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις παρατήρησε: «Με την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και του κ. Καμμένου το 82% των νοικοκυριών δε θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ τους επόμενους 12 μήνες. Το 62% των καταναλωτών δηλώνει ότι μόλις τα βγάζει πέρα και το μηνιαίο εισόδημα για ένα στα δύο νοικοκυριά διαρκεί μόλις 19 μέρες. Την ίδια στιγμή η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας έχει βουλιάξει --σε μελέτη που έκανε το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, σε ό,τι αφορά την επίδραση της φορολογίας στα κίνητρα για επενδύσεις είμαστε από τις 137 χώρες που μετρήθηκαν στην 137η θέση, τελευταίοι δηλαδή. Έχουμε πάνω από 4 εκατ. συνολικούς οφειλέτες προς την εφορία με το 40% των οφειλών να έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 4,5 χρόνια, επί κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα. Οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν αυξηθεί και εκεί υπάρχει πολύ μεγάλο ποσό, περίπου στα 35 δισ. οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Αν συνυπολογιστούν και τα χρέη προς τις τράπεζες το συνολικό ιδιωτικό χρέος υπερβαίνει τα 224 δισ. ευρώ, άρα το θέμα είναι πώς θα γεννηθούν νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας, πώς θα μεγαλώσει η πίτα ώστε να μπορέσουν οι πολίτες και να έχουν δουλειά, και να έχουν προοπτική και να αποπληρώσουν τις οφειλές τους».

 


NEWSLETTER