Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 17:28

Ο διάλογος Κατρούγκαλου - Τσαβούσογλου για Αιγαίο και γεωτρήσεις

Γράφτηκε από την
Ο διάλογος Κατρούγκαλου - Τσαβούσογλου για Αιγαίο και γεωτρήσεις

Διαβεβαίωση ότι η Τουρκία δεν προγραμματίζει την πραγματοποίηση γεωτρήσεων στα ελληνικά ύδατα που η ίδια αμφισβητεί έδωσε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στον Έλληνα ομόλογό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε τον Γιώργο Κατρούγκαλο κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών στο Ελσίνκι ότι δεν πρόκειται η Τουρκία να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στις περιοχές που ήδη αμφισβητεί στο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα οι δύο υπουργοί εξωτερικών εξέφρασαν ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος στο Αιγαίο και τάχθηκαν υπερ της αποκλιμάκωσης της έντασης προκειμένου αυτή να αποφευχθεί, την ίδια στιγμή που ο Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε στον Νews 24/7 στους 88,6 πως στο παρά πέντε αποφεύχθηκε προχθές θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη στο Υπουργείο Άμυνας στην Αθήνα συναντώνται αντιπροσωπείες εμπειρογνωμόνων, κυρίως στρατιωτικών, απο Ελλάδα και Τουρκία προκειμένου να συζητήσουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER