Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 12:54

Εκλογές 2019: Αυτά θα είναι τα πρόσωπα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Γράφτηκε από την

Ποιο θα είναι το «µείγµα» των στελεχών του υπουργικού συμβουλίου με το οποίο θα κυβερνήσει για την επόμενη τετραετία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας – Οι αλλαγές στα υπουργεία

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου ανέδειξαν ξεκάθαρο νικητή και μετά τα φλας, τις δηλώσεις και την παράσταση νίκης, έρχεται η ώρα τού σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, με το νέο υπουργικό συμβούλιο. Ήδη στην Πειραιώς έχει αποφασιστεί η επόμενη ημέρα, έχουν οριστεί τα υπουργεία τα οποία θα συγχωνευτούν, οι αρµοδιότητες οι οποίες θα κατανεµηθούν από την αρχή, προκειμένου να μπει σε άμεση εφαρμογή το τολµηρό σχέδιο µεταρρυθµίσεων, όπως έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την επόμενη ημέρα -και τα όσα αυτή φέρνει- έχουν ήδη συσκεφθεί στη Νέα Δημοκρατία και οι τελικές αποφάσεις λήφθησαν το µεσηµέρι της προηγούµενης Τετάρτης, στα κεντρικά γραφεία του κόµµατος. Εκεί, όπως έγραψε το Έθνος της Κυριακής, συντάχθηκε το πρώτο και -σε µεγάλο βαθµό- τελικό σχέδιο των προεδρικών διαταγµάτων για την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, τις συγχωνεύσεις των υπουργείων, τον διορισµό των υπουργών, τον ορισµό των γραµµατειών, αλλά και αποφάσεις που αφορούν στον προσδιορισµό των αρµοδιοτήτων µεταξύ των υπουργείων. Ταυτόχρονα, ανανέωση, πείρα και γνώση του αντικειµένου φαίνεται πως είναι τα βασικά κριτήρια του προέδρου της Ν∆ για τη συγκρότηση του νέου Υπουργικού Συµβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Εθνος