Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 11:20

Πληγείσες από την κακοκαιρία αγροτικές περιοχές επισκέφτηκε η Φ. Αραμπατζή

Γράφτηκε από την
Πληγείσες από την κακοκαιρία αγροτικές περιοχές επισκέφτηκε η Φ. Αραμπατζή

Πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη θεομηνία στην Ημαθία και τη Χαλκιδική επισκέφθηκε χθες η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής στις καλλιέργειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την πορεία των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών. Η υφυπουργός επισκέφθηκε, ενδεικτικά, καλλιεργήσιμες εκτάσεις ροδάκινων και αραβοσίτου που έχουν υποστεί ζημιές.

Νωρίτερα, η κ. Αραμπατζή είχε ενημερωθεί σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια με τη συμμετοχή του του υφυπουργού Οικονομικών, βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη, των βουλευτών Ημαθίας, Αναστάσιου Μπαρτζώκα και Λάζαρου Τσαβδαρίδη, του δημάρχου Βέροιας Κώστα Βογιαρζίδη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Γ. Μπίκα, του προέδρου της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών - Συνεταιρισμών Ημαθίας Χρ. Γιαννακάκη, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, της προϊσταμένης του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ημαθίας και εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων από τη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

Ανάλογες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκιδική, στην Αντιπεριφέρεια και στον δήμο Πολυγύρου, καθώς και στον δήμο Νέας Προποντίδας, στα Μουδανιά.

«Από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία, παραγωγούς. Ο υπουργός Μαυρουδής Βορίδης, από την πρώτη εκδήλωση του φαινομένου,  επικοινώνησε με την παρούσα διοίκηση του ΕΛΓΑ, δίνοντας εντολή να σπεύσουν αμέσως κλιμάκια επιθεωρητών στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να συνδράμουν τους παραγωγούς, να δώσουν οδηγίες   και να ξεκινήσει αμέσως  η διαδικασία των εκτιμήσεων, πριν ακόμα εκπνεύσει το δεκαπενθήμερο των σχετικών δηλώσεων ζημιάς. Όπως αντιλαμβάνεστε, πορευόμαστε με τα δεδομένα, που έχουμε παραλάβει αλλά στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας είναι η ταχεία διεξαγωγή των εκτιμήσεων και η   κατά προτεραιότητα αποζημίωση των πληγέντων» σημείωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη Χαλκιδική, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε επίσης στον Πολύγυρο, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργου, συμμετείχαν ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής   Γιάννης Κουφίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής   Γιώργος Πασσαλής και εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER