Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 13:40

Γιάννης Μπαλάφας: Θα κάνουμε προγραμματική, όχι καταστροφολογική αντιπολίτευση όπως έκανε η ΝΔ

Γράφτηκε από την
Γιάννης Μπαλάφας: Θα κάνουμε προγραμματική, όχι καταστροφολογική αντιπολίτευση όπως έκανε η ΝΔ

«Εμείς θα κάνουμε προγραμματική, όχι καταστροφολογική αντιπολίτευση, όπως έκανε η ΝΔ ζητώντας από το πρώτο εξάμηνο εκλογές» τόνισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Αναφερόμενος στις εσωτερικές διεργασίες μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπαλάφας επισήμανε πως «το κύριο είναι η πολιτική βούληση να υπάρξει ένας φορέας, ένα κόμμα προοδευτικό, δημοκρατικό, αριστερό όπως είναι και θέλουμε να γίνει έτι περαιτέρω ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος να έρθει σε μια πολύ μεγαλύτερη αντιστοίχιση ανάμεσα στον μικρό αριθμό οργανωμένων του μελών και τον πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που τον στηρίζουν».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάφα, ο ΣΥΡΙΖΑ καθιερώνεται στην ελληνική πολιτική σκηνή - όπως προκύπτει και με τα τελευταία αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου - «ως ένα μεγάλο κόμμα, ένας από τους δύο πόλους του πολιτικού συστήματος, ο προοδευτικός, δημοκρατικός πόλος, απέναντι στον συντηρητικό».

«Εμείς στα τέσσερα, τεσσεράμισι χρόνια που κυβερνήσαμε, αφενός μεν αντιμετωπίσαμε ένα 2015 που θέλανε να μας πνίξουν και να υπάρξουμε ως "αριστερή παρένθεση" και μετά κάτω από το εκβιαστικό δίλημμα Grexit ή τρίτο μνημόνιο, αναγκαστήκαμε -και καλά κάναμε γιατί εναλλακτική ήταν Grexit θα ήταν καταστροφή για τη χώρα - να δεχθούμε ένα τρίτο μνημόνιο και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 η ενασχόλησή μας βασικά και στα ζητήματα τα οργανωτικά ήταν υποτυπώδης, διότι ασχολιόμαστε κυρίως με το να υλοποιηθεί ένα μνημόνιο με τον λιγότερο επώδυνο τρόπο για τους Έλληνες και κυρίως στα τρία χρόνια ακριβώς να βγούμε (από το μνημόνιο), άρα δεν είχαμε την πολυτέλεια να δούμε και τέτοια θέματα το προηγούμενο διάστημα της διακυβέρνησής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.


NEWSLETTER