Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 14:53

"Εθνικό κεφάλαιο, ο απόδημος ελληνισμός" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Γράφτηκε από την
"Εθνικό κεφάλαιο, ο απόδημος ελληνισμός" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Απόδημος Ελληνισμός αποτελεί Εθνικό Κεφάλαιο. Και το να χειρίζεσαι τις τύχες του Απόδημου Ελληνισμού είναι μια Εθνική Αποστολή» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι χάρη στον Απόδημο Ελληνισμό, από τότε που υπάρχει το Ελληνικό Κράτος, αλλά ιδίως τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει υπερβεί κατά πολύ τα σύνορά της, έχει αποκτήσει πλανητικές διαστάσεις.

Όπως σημείωσε, «η Ελλάδα είναι παντού. Αυτός ο απόδημος ελληνισμός στάθηκε στην Ελλάδα σε κρίσιμες ώρες. Αντίθετα από την Πολιτεία που δεν του στάθηκε σε ανάλογες στιγμές. Και ευτυχώς, γιατί αυτή είναι η ψυχή του Έλληνα, ο απόδημος ελληνισμός δεν κράτησε κανενός είδους παράπονο γι' αυτού του είδους τη λησμονιά, τολμώ να πω, πολλές φορές».

Απευθυνόμενος στον νέο υφυπουργό Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης την ανάγκη, «να φέρουμε τους νέους Έλληνες, τα νέα παιδιά της Ομογένειας, κοντά στην Πατρίδα, κοντά στην Ελλάδα, στην Ιστορία της, στην Γλώσσα της».

Μάλιστα, επισήμανε, η ελληνική γλώσσα είναι ένα πραγματικό κεφάλαιο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και πρόσθεσε ότι μέσα από τα παιδιά μπορούμε και αυτή την παράμετρο του απόδημου ελληνισμού να την αναπτύξουμε όσο πρέπει.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Διαματάρης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση και υπενθύμισε ότι έχει υπηρετήσει τον απόδημο ελληνισμό, την ομογένεια της Αμερικής για δεκαετίες. «Από τη θέση μου αυτή θα μου δοθεί η ευκαιρία να υπηρετήσω όλο τον απόδημο ελληνισμό. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά την αγάπη σας, την ευαισθησία σας προς εμάς τους απόδημους και ζήτησα να σας δω, και είναι το πρώτο ραντεβού που κάνω, γιατί πιστεύω και ξέρω ότι θα εμβαθύνουμε και θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της μητέρας πατρίδας με τον απόδημο ελληνισμό», κατέληξε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER