Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 12:11

Κ. Καραγκούνης: Για γέλια και για κλάματα οι στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου

Γράφτηκε από την
Κ. Καραγκούνης: Για γέλια και για κλάματα οι στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου

«Τέτοιες διατάξεις και τέτοιες ρυθμίσεις στον νόμο είναι για γέλια και για κλάματα», δήλωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», με αφορμή ορισμένες περιπτώσεις ασφαλισμένων με συντάξεις έως και 24.000 ευρώ μηνιαίως.

«Κανείς πραγματικά δεν μπορεί να δεχθεί αυτές τις στρεβλώσεις που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, ένας νόμος που από τη μία "πετσοκόβει" τις συντάξεις χηρείας, αφήνει συνταξιούχους με 300 και 400 ευρώ και από την άλλη, με έναν περίεργο τρόπο, σε κάποιους συνταξιούχους -δεν ξέρω αν είναι πολλοί ή λίγοι- δίνει με έναν ανεξήγητο τρόπο συντάξεις των 20.000 ευρώ, των 23.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Καραγκούνης.

«Προφανώς εμείς, στη ΝΔ, δεν είμαστε εναντίον της ανταποδοτικότητας στο ασφαλιστικό σύστημα. Το δίκαιο και το συνταγματικό επιτάσσει να αποδίδεται στον συνταξιούχο η σύνταξη ανάλογα με αυτά που έχει πληρώσει στον ασφαλιστικό του βίο. Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα, που δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα μόνο ισχύει η παράλογη αυτή κλοπή των εισοδημάτων των συνταξιούχων, που γίνεται κάθε φορά που το ασφαλιστικό αντιμετωπίζει πρόβλημα, αυτή ήταν η μόνιμη επωδός, όταν το ασφαλιστικό είχε πρόβλημα, οριζόντια ερχόντουσαν οι νόμοι και "τσεκούρωναν" τις συντάξεις των ασφαλισμένων», σημείωσε. «Όμως, και ανταποδοτικά να το πάρει κανείς, πρέπει να έχει πληρώσει πάρα πάρα πολλά λεφτά, ώστε να πάρει αυτό το ποσό [...] αλλά στη Ελλάδα έτσι όπως είναι δομημένο το σύστημα να δίδονται συντάξεις των 24.000 πραγματικά θα ήθελα να δω ποιο είναι αυτό το παράδειγμα και ποιοι είναι αυτοί οι συνταξιούχοι οι οποίοι πήρανε αυτές τις συντάξεις», πρόσθεσε.

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο, ο κ. βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «υπάρχει και μία σημειολογία και πολύ καλά κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πηγαίνει στην Κύπρο, όντως σε μία ταραγμένη εποχή και περιοχή». «Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο διαρκώς, δεν υποχωρεί, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην κυπριακή ΑΟΖ και αυτό που διαφεύγει είναι ότι δυστυχώς ό,τι γίνεται στην Ελλάδα και στην Κύπρο και οι παραβιάσεις που γίνονται δεν αφορούν μόνο εμάς, αφορά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προφανώς, η Ευρώπη πέρα από την αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύει, οφείλει πάνω από όλα να υπερασπιστεί την κοινή ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική. Πρέπει να δούμε πόσο αντιμετωπίζουμε αυτήν την προκλητικότητα, δεν μπορούμε εμείς να συνεχίσουμε να κάνουμε υποχωρήσεις. Πρέπει να παρθούν μέτρα αν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεχίζει αυτήν την προκλητική και εχθρική πολιτική εναντίον της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικά και προφανώς είναι μία περίοδος πραγματικά πολύ κρίσιμη και είμαστε σε ένα κομβικό σημείο», διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις συζητήσεις που θα έχει η κυβέρνηση με τους εταίρους, επισήμανε ότι «αυτό που δείχνει η κυβέρνηση τις πρώτες ημέρες και εκπέμπει στο εξωτερικό είναι ότι στην Ελλάδα αλλάζει το οικονομικό κλίμα, δείχνει στους εταίρους ότι η χώρα είναι πιο φιλική στις επενδύσεις, ξεκινάει να μειώνει τη φορολογία και τα βάρη προς τους πολίτες, γενικά δείχνει να κάνει αυτά που πιστεύει».

«Αυτό που η κυβέρνηση εκπέμπει το πρώτο διάστημα και θα πάει να το διαπραγματευτεί ο Μητσοτάκης τον Σεπτέμβρη με τους εταίρους, με τον στόχο για τη μείωση των πλεονασμάτων, είναι ότι έχει αξιοπιστία η πολιτική του. Το κάνει πράξη και πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα από τον Σεπτέμβρη και μετά», υπογράμμισε ο κ. Καραγκούνης.


NEWSLETTER