Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 19:13

Χρήστος Παππάς για τον ναζιστικό χαιρετισμό: «Πλάκα κάναμε»

Γράφτηκε από την

Ο πρώην βουλευτής στην απολογία του χαρακτήρισε τις φωτογραφίες με ναζιστικό χαιρετισμό «πλάκα» και πολλά από τα κείμενά του «λεκτικές υπερβολές της νιότης».

Αρνούμενος τον ρόλο του υπαρχηγού της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, απολογήθηκε ο κουμπάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παπάς, ο οποίος σε ολόκληρη την απολογία του χαρακτήρισε τις φωτογραφίες με ναζιστικό χαιρετισμό «πλάκα» και πολλά από τα κείμενα του «λεκτικές υπερβολές της νιότης».

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικές φωτογραφίες πριν από 40 χρόνια, είναι προσωπικά δεδομένα. Δυστυχώς, δεν τις είχα διαγράψει...

Πρόεδρος: Υπάρχουν και φωτογραφίες από το 2009, που είστε στον τάφο του Μουσολίνι...

Κατηγορούμενος: Τον χαιρετισμό αυτό τον αποδίδω στον Ιωάννη Μεταξά. Είμαι περήφανος που είμαι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού Μετώπου.

Εισαγγελέας: Υπάρχει φωτογραφία που σας απεικονίζει με τον γιο σας μικρό παιδί...

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικό μου δεδομένο. Πλάκα κάναμε.

Ο κατηγορούμενος δεν έφυγε από τη γραμμή της «πολιτικής δίωξης», ενώ υποστήριξε ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή και δεν είχε ποτέ ρόλο υπαρχηγού, ο οποίος είναι κατασκεύασμα των μέσων ενημέρωσης.

Όταν ερωτήθηκε και κείμενά του, αλλά και για μια «εγκύκλιο» που του αποδίδεται, ο ίδιος υποστήριξε ότι το έκανε γιατί «με παρακάλεσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος». Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι σε αυτό το κείμενο ανέφερε τη γραμμή της οργάνωσης «για να προλάβω τυχόν καταστάσεις φίλων και οπαδών της Χρυσής Αυγής που μπορεί να μας δημιουργούσαν προβλήματα, αφού ως πολιτική μόδα πλησίαζαν πολλά πρόσωπα και δεν υπήρχε οργανωμένη δομή».

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καταδίκασε το γεγονός, λέγοντας πως δεν γνωρίζει τα εμπλεκόμενα άτομα. «Και ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύω ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα, αλλά και κορυφαίο αμάρτημα».

«Σε όλη την ενεργό συμμετοχή μου όχι μόνο ως βουλευτής, αλλά και ως στέλεχος του κόμματος, ουδέποτε δέχθηκα παρότρυνση, εντολή, σύσταση από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του Νικολάου Μιχαλολιάκου, να προβώ σε έκνομη ενέργεια - πολύ περισσότερο να παροτρύνω ή να δώσω κατεύθυνση για κάτι ανάλογο. Δηλώνω ξεκάθαρα πως πολλά έτη τώρα είμαι εναντίον των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών. Τώρα, αν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι με τα υπόχρεα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα δηλαδή, κρίνει παράνομο τον πολιτικό λόγο που και εγώ εξέφερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πιστεύω όχι ότι είναι αστοχία, αλλά ανέντιμο» είπε στην έναρξη της απολογίας του.

Πηγή: ethnos.gr