Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 17:43

ΚΚΕ: Με απόντες τους λαούς οι αντικομμουνιστικές φιέστες

Γράφτηκε από την

Για «αναποδογύρισμα της ιστορικής αλήθειας» και «αντικομμουνιστικές φιέστες» από τις οποίες «απουσιάζουν οι λαοί» έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την 30η επέτειο της Βελούδινης Επανάστασης στην Τσεχοσλοβακία.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση ο Κ. Παπαδάκης στην παρέμβασή του τόνισε ότι «με κάθε αφορμή η ΕΕ και το Κοινοβούλιό της, οι κυβερνήσεις τους στήνουν αντικομμουνιστικές φιέστες για να επιταχύνουν την υλοποίηση των αντικομμουνιστικών σχεδιασμών τους με βάση το προκλητικό κι επικίνδυνο για τους λαούς ψήφισμα του Σεπτέμβρη».

Προσέθεσε ότι «τα αντικομμουνιστικά μέτρα, οι διώξεις και το αναποδογύρισμα της ιστορικής αλήθειας αποτελούν προϋπόθεση για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης προκειμένου, λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο, να έχουν ελεύθερο πεδίο να ισχυρίζονται ότι άλλος δρόμος εκτός από την καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν υπάρχει. Η παρέμβαση των κομμουνιστών τεκμηριώνει ότι οι λαοί μπορούν να ζήσουν, χωρίς εξαθλίωση, ανεργία, δουλειά- λάστιχο, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, χωρίς εμπόρευμα την υγεία, παιδεία, κατοικία, χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση».

«Από τα "βελούδινα" αντικομμουνιστικά πανηγυράκια σας 30 χρόνια μετά ...απουσιάζουν οι λαοί, που παρά το ζεστό χρήμα που σκορπάτε, μπορούν σήμερα να συγκρίνουν την αντιλαϊκή πολιτική που βιώνουν με όσα είχαν τότε κι έχασαν. Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρουν τελικά ξανά το δρόμο με την πάλη τους και με ισχυρά ΚΚ για να κατακτήσουν την εξουσία» κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ