Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 20:09

ΥΠΕΞ: Καμία αξία το Μνημόνιο που υπέγραψε ο Ερντογάν με τη Λιβύη

Γράφτηκε από την

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών «αξία θα είχε η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες» - Ανυποχώρητος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το υπουργείο Εξωτερικών.

«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το "μνημόνιο" που υπέγραψε ο κ. Ερντογάν δεν έχει καμία αξία», ξεκαθαρίζει το ΥΠΕΞ και σημειώνει: «Αξία θα είχε η Τουρκία να σταματήσει, επιτέλους, τις προκλητικές ενέργειες και να εργαστεί, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας, για την πρόοδο των σχέσεων μεταξύ των λαών της περιοχής».

Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης στάλθηκε στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα τώρα είναι η εφαρμογή της.

«Υπογράφηκε μία συμφωνία μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης. Η βουλή μας, παρά τις προσπάθειες για περιορισμό των ζωνών της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, πέρασε τη συμφωνία. Την υπέγραψα κι εγώ και έτσι τώρα εστάλη στα Ηνωμένα Έθνη. Κι έτσι, πρώτα ο Αλλάχ, προβαίνουμε στα επόμενα βήματα και για στη στρατιωτική συνεργασία και για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών δικαιοδοσίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ethnos.gr