Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 17:34

Σκανδαλίδης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ίδια οικονομική πολιτική, χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο

Γράφτηκε από την
Σκανδαλίδης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ίδια οικονομική πολιτική, χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο

Επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για εικονική αντιπαράθεση καθώς έχουν την ίδια οικονομική πολιτική που ευαγγελίζονται.

«Κάνουν μια συζήτηση επιστροφής στο παρελθόν, για το ποιος οδήγησε τη χώρα στην κρίση. Εκεί αναζητούν τη δικαίωσή τους. Όμως σήμερα θα ακούσουν και τη δική μας άποψη» είπε ο κ. Σκανδαλίδης και συνέχισε: «Ο κοινός αντιμνημονιακός αγώνας ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ στηρίχτηκε στην ανιστόρητη καταγγελία ότι το Μνημόνιο έφερε την κρίση. Συνέβη όμως ακριβώς το αντίθετο. Γιατί στην κρίση οδήγησε η απερίσκεπτη και αλλοπρόσαλλη πολιτική της ΝΔ, ξεκινώντας από την υπογραφή και φθάνοντας στον εκτροχιασμό του πενταπλασιασμού του ελλείμματος του διπλασιασμού του χρέους».

Ο κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο «για προσπάθεια παραχάραξης αυτής της πραγματικότητας» με τον ισχυρισμό ότι η αύξηση του ελλείμματος ήταν μικρότερη του μέσου όρου της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι «όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και τα ευρωπαϊκά όργανα όχι μόνο τότε αλλά και μέχρι σήμερα με απόλυτη σαφήνεια ξεκαθάρισαν οριστικά το θέμα». «Θυμίζω ότι το 2004 παραδώσαμε μια οικονομία να αναπτύσσεται σε υψηλούς ρυθμούς, να οδηγεί χρόνο με το χρόνο σε συνεχή άνοδο το βιοτικό επίπεδο, θωρακισμένη με την ΟΝΕ και το ευρώ, επικυρωμένη με την Ολυμπιάδα», ανέφερε.

Ακόμα κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι «στην αντιπαράθεση τους για το δημοσιονομικό κενό και την επίτευξη ή μη των στόχων ομολογούν στην ουσία ότι είναι συμμέτοχοι για την αφαίμαξη των 7 δισ. ευρώ». «Διαφωνείτε σε μερικά εκατομμύρια παροχών επί θεωρητικής βάσεως και συγκρούεστε για το ποιος επιστρέφει τα περισσότερα στα ελάχιστα που δίνετε απ' αυτά που του έχετε πάρει, αντί να μιλάτε για μόνιμα μέτρα στήριξης όπως αυτά που εμείς προτείνουμε», είπε ο κ. Σκανδαλίδης και προσέθεσε:

«Η διαφορά ανάμεσα στη δική μας πολιτική και σ΄ αυτή που από κοινού υιοθετείτε είναι τεράστια. Η συζήτηση στη Βουλή απέδειξε ότι η αντιπαράθεση για το χθες για σας είναι μονόδρομος, επειδή δεν υπάρχει νέο αναπτυξιακό σχέδιο για το σήμερα και το αύριο της χώρας. Δεν έχετε νέο σχέδιο, όχι για τους ποσοτικούς στόχους και τις μακροοικονομικές επιδιώξεις, αλλά για τους πραγματικούς όρους και τις προϋποθέσεις αναδιάρθρωσης του μοντέλου. Η αριθμολαγνεία, οι προσθαφαιρέσεις ποσοστών, οι συμβατικές και υπεραισιόδοξες προβλέψεις δεν συνιστούν νέα οικονομική πολιτική».

Ακόμα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι τα επιχειρήματα που επικαλούνται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «προκαλούν» τη μεσαία τάξη. «Η ΝΔ προσφέρει κάποιες οριζόντιες φοροελαφρύνσεις αλλά αδυνατεί να τις συνδέσει με τις επενδύσεις και τις θέσεις απασχόλησης. Από τη πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού κυριολεκτικά την αποδυνάμωσε και την εγκατέλειψε, σήμερα με αλχημείες επιχειρεί να την υιοθετήσει σε μια ανιστόρητη ταξική τοποθέτηση», επισήμανε ο κ. Σκανδαλίδης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER