Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 17:15

Ράικου στην προανακριτική: Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε κατάλυση της Δημοκρατίας

Γράφτηκε από την
Ράικου στην προανακριτική: Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε κατάλυση της Δημοκρατίας

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς επιμένει στις καταγγελίες της για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Για τρίτη μέρα καταθέτει ενώπιον της προανακριτικής για τη Novartis η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Απαντώντας για τη μελέτη που είχε αναλάβει ο σύζυγός της από τη Novartis φέρεται να τόνισε ότι «αναζήτησα τα αρχεία, δυστυχώς όμως προ ετών είχε πλημμυρίσει το σπίτι μας και δεν βρέθηκαν». «Αρκετοί έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις. Υπήρξαμε συνάδελφοι μου που είπαν πως είχαν ίδιες εμπλοκές από τον Παπαγγελόπουλο, όμως δεν θέλουν να μιλήσουν. Υπάρχουν κι άλλοι» φέρεται να υποστήριξε.

«Υπάρχουν κι άλλοι δικαστικοί λειτουργοί που πιέζονταν από τον Παπαγγελόπουλο» φέρεται να σημείωσε ακόμη η κυρία Ράικου. Στη συνέχεια φέρεται να επεσήμανε πως «δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος Υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Novartis. Γι΄αυτό και έστησε την σκευωρία».

Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε κατάλυση του Πολιτεύματος

Την ίδια ώρα η Ελένη Ράικου φέρεται να σημείωσε ότι «η όλη ζημιά είναι οτι διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου για να το μετατρέψει ο κ. Παπαγγελόπουλος σε σκευωρία». «Τόλμησα να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν οτι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ», φέρεται να τόνισε ακόμη.

«Κατασκευασμένες» οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων

Στο μεταξύ πηγές του ΚΙΝΑΛ διαρρέουν ότι η Ελένη Ράικου φέρεται να ανέφερε ότι «οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ήταν «κατασκευασμένες». «Θέλανε να διακόψουν την έρευνα του σκανδάλου [σ.σ. της Novartis]. Και αυτό συνέβη. Γνώμη μου είναι ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι κατασκευασμένες. Αυτό προκύπτει. Πρώτον από το ίδιο περιεχόμενο των καταθέσεων. Δεύτερον κάθε φορά κατονομάζεται τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Τρίτον η έρευνα ξεκίνησε Νοέμβριο και έφτασε Φεβρουάριος. Όταν άκουσα μάλιστα ότι είχαν καταστήσει μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος τον Μανιαδάκη, νόμιζα ότι ήταν λάθος των δημοσιογράφων. Επουδενί δεν μπορούσε να πάρει ο Μανιαδάκης προστασία. Ποτέ μα ποτέ παγκοσμίως δεν έχουν εμπλακεί τόσα πολλά πολιτικά πρόσωπα. Με εξαίρεση μια περίπτωση στην Ιταλία ποτέ τόσα πρόσωπα της πολιτικής δεν εμπλέκονται σε τέτοια υπόθεση. Όταν άκουσα τα ονόματα των δέκα μου έκανε εντύπωση. Τον κ.Πικραμμένο; Δέκα πολιτικά πρόσωπα; Είναι δυνατόν;»

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER