Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 18:22

Σε Μαυροβούνιο και Κροατία αύριο ο Δένδιας

Γράφτηκε από την
Σε Μαυροβούνιο και Κροατία αύριο ο Δένδιας

Με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας θα συναντηθεί αύριο, κατά την επίσκεψή του στην Ποντγκόριτσα και ακολούθως στο Ζάγκρεμπ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αναλυτικότερα, κατά την επίσκεψή του στο Μαυροβούνιο, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς και τον πρωθυπουργό, Ντούσκο Μάρκοβιτς. Εν συνεχεία, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς, καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής, Ιβάν Μπράτζοβιτς.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Κροατία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τoν υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν. Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν στη διμερή συνεργασία καθώς και σε ζητήματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER