Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 12:55

Κ. Τζαβάρας: Η τροπολογία για τις ΜΚΟ αντιμετωπίζει ζητήματα αδιαφάνειας

Γράφτηκε από την
Κ. Τζαβάρας: Η τροπολογία για τις ΜΚΟ αντιμετωπίζει ζητήματα αδιαφάνειας

«Οι ΜΚΟ είναι ένα φαινόμενο, το οποίο τα τελευταία χρόνια επιπολάζει την Ελλάδα κατά τρόπο που δεν συμβιβάζεται με τη νομοθεσία και με τις αρχές του δικαίου που πρέπει να διέπουν τη δημοκρατία μας». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με την τροπολογία -στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας- για τον έλεγχο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Θεωρώ, κυρίως, ότι τα ζητήματα της αδιαφάνειας, της έλλειψης λογοδοσίας, τα ζητήματα της συμμετοχής των μελών των ΜΚΟ σε διαδικασίες κατά τρόπο ο οποίος να δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι ζητήματα που τα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά η τροπολογία που κατατέθηκε χθες από την κυβέρνηση στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

Σε ό,τι αφορά την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο βουλευτής παρατήρησε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αρχίσει και βαράει έναν δικό της ρυθμό, που εν πολλοίς την οδηγεί σε παραλογισμούς, οι οποίοι συγκροτούνται τη στιγμή που όλοι ενθυμούμαστε ότι αυτή η κατάσταση στη Μόρια είναι δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η άθλια και απαράδεκτη κατάσταση είναι αυτή η πολιτική που τότε τη λέγανε πολιτική των ανοιχτών οριζόντων».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο κ. Τζαβάρας τόνισε: «Επιδιώκουμε να βρούμε συμμάχους και για τα εθνικά μας θέματα, αλλά κυρίως σε εκείνη την περιοχή ψάχνουμε να βρούμε στρατηγικούς εταίρους για την ανάπτυξη του τόπου μας».

 

 


NEWSLETTER