Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 11:10

Γιώργος Κουμουτσάκος: Μέχρι την άνοιξη η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για το μεταναστευτικό

Γράφτηκε από την
Γιώργος Κουμουτσάκος: Μέχρι την άνοιξη η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για το μεταναστευτικό

Τους πρώτους μήνες της άνοιξης η Ελλάδα θα είναι πλήρως θωρακισμένη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι είναι θέμα εβδομάδων οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα κλειστά κέντρα στα νησιά και πρόσθεσε ότι έχουν εντοπιστεί οι τοποθεσίες που θα γίνουν. Μάλιστα όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό «θα υπάρχει κλειστός χώρος  για όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ και έχουν προβατική συμπεριφορά».

«Σαφή εικόνα για τις ΜΚΟ που δρουν στη χώρα»

Οσον αφορά τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να έχει σαφή εικόνες για το ποιες παράγουν έργο και ποιες όχι. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προ ημερών κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για τη σύσταση μητρώου μελών και εργαζόμενων στις ΜΚΟ.

Σχετικά με την τοποθέτηση πλωτού φράκτη στο Αιγαίο, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι εξετάζεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης ασφάλειας των συνόρων. Οπως είπε το εν λόγω έργο που θα δοκιμαστεί «είναι πιλοτικό και όχι οριστικό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER