Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 17:11

Βόρειο Αιγαίο: Όχι από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην επίταξη για τα νέα κέντρα.

Γράφτηκε από την

Σε έκτακτη συνεδρίασή του καταδίκασε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και αποφάσισε να διακόψει κάθε συζήτηση με κυβερνητικά στελέχη μέχρι την ανάκλησή της. Προσφεύγει δικαστικά και ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων.

Με ψήφισμά του στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του το απόγευμα της Τρίτης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βόρειου Αιγαίου καταδικάζει τις επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά για την δημιουργία νέων ελεγχόμενων δομών μεταναστών.

Επίσης, διακόπτει οποιαδήποτε επαφή, συνάντηση ή συζήτηση με κυβερνητικούς παράγοντες, μέχρι να υπάρξει ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση των νησιών.

Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία πως θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, -δικαστικό και μη- για την προσβολή της Πράξης. Εμμένει στις προηγούμενες αποφάσεις του για καμία νέα δομή φιλοξενίας και κλείσιμο των υπαρχουσών, στηρίζει τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών, ενώ σκοπεύει να ενημερώσει για το θέμα τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ταξιάρχης Βέρρος, δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, στα όρια του οποίου έγινε η επίταξη χώρου για το κέντρο που θα αντικαταστήσει τη Μόρια, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί τη «λογική του μολυσμένου μέλους»:
"Κρατήστε τη μόλυνση εκεί που υπάρχει για να μην επεκταθεί ή στην ανάγκη κόψτε το κιόλας», είπε χαρακτηριστικά και διατύπωσε την εκτίμηση πως τα υπάρχοντα κέντρα δεν θα κλείσουν μετά την δημιουργία των νέων, καθώς οι αριθμοί «δεν βγαίνουν».

Υπενθυμίζεται πως σε συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου αποφάσισε μεταξύ άλλων προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επίταξης, λαϊκή συνέλευση το απόγευμα της Τετάρτης στο Μανταμάδο, δημιουργία Επιτροπής Αγώνα καθώς και σύσταση ομάδων περιφρούρησης στην επίμαχη περιοχή που επιτάσσεται με την κυβερνητική απόφαση.

Πηγή: ethnos.gr