Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 15:50

Π. Σκουρλέτης: Διαμορφώνουμε νέους όρους επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία

Γράφτηκε από την
Π. Σκουρλέτης: Διαμορφώνουμε νέους όρους επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία

Στην πορεία προς το συνέδριο, με τις προσπάθειες της διεύρυνσης, με ενότητα στις στρατηγικές στοχεύσεις και με τον απολογισμό της περιόδου 2012-2019 ως ένα σημαντικό εργαλείο συζήτησης με την κοινωνία, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, «δημιουργούμε τους όρους της δυναμικής επαναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ και της αλλαγής των συσχετισμών σε βάρος της νεοφιλελεύθερης επιλογής».

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η αρνητική εικόνα «που επιχειρείται να προβληθεί» αναφορικά με τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αμηχανία» κομμάτων όπως η ΝΔ. «Τους φαίνεται τελείως ξένη, ως προς την πρακτική τους και την κουλτούρα τους, η δυνατότητα ενός κόμματος που έχει κυβερνήσει, να μπορεί να αποτιμά ανοιχτά το έργο του», είπε.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να δημιουργήσει σχέσεις πολιτικής αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και με αυτούς που δεν τον ψήφισαν και πως η διαδικασία αποτίμησης «μπορεί να διαμορφώσει το κατάλληλο έδαφος για μια δυναμική επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή». «Να δώσει», είπε, «μια νέα δυναμική πηγαίνοντας προς το συνέδριο, που θα είναι και η απαρχή της αλλαγής των συσχετισμών έτσι ώστε να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τη σημερινή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικής σημασίας συγκυρία, όπου δεν υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές στοχεύσεις και αποκλίσεις». Συμπλήρωσε ότι αυτό πιστοποιείται όχι μόνο από τη συζήτηση στην ΚΕ, αλλά και από το γεγονός «ότι όλο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οι κρίσιμες αποφάσεις πάρθηκαν ή με απόλυτη ομοφωνία ή με ευρύτατη, στα όρια της ομοφωνίας, πλειοψηφία από τα όργανα του κόμματος». Υπογράμμισε ότι κορυφαία στιγμή ήταν η διακήρυξη, το προσκλητήριο ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που έχει κάποιους κανόνες, κάποιες αρχές, ένα ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο. Ανέφερε ότι είναι δημιουργικό να υπάρχουν διαφορετικές οπτικές, όπως και για οργανωτικά θέματα, για ορισμένα εκ των οποίων έγινε και ψηφοφορία «παρότι κι εκεί δεν υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER