Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 15:11

Ν. Παππάς: Με γραμμή Σαμαρά στη Novartis η ΝΔ

Γράφτηκε από την
Ν. Παππάς: Με γραμμή Σαμαρά στη Novartis η ΝΔ

«Είναι απολύτως προφανές ότι τη ΝΔ δεν την ενδιαφέρει η κατάθεση των μαρτύρων, διότι οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει. Αυτό που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι η γραμμή Σαμαρά που λέει "θα τους βγάλω τις κουκούλες"», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο ΑΝΤ1.

Ανέφερε πως «φαίνεται ότι παίζεται και ένα εσωτερικό παιχνίδι στη ΝΔ», δηλαδή ότι «ο κατευνασμός Σαμαρά στο προσφυγικό ανταλλάσσεται με τη γραμμή Σαμαρά στη Novartis». Ο κ. Παππάς είπε ότι αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει όλους είναι «όταν κάποιος από το πολιτικό σύστημα δοκιμάσει να βάλει χέρι στο δημόσιο χρήμα και υπάρχει μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, ο τελευταίος να μη φοβάται και να μπορεί να πάει στις Αρχές». Ωστόσο, τόνισε πως «το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ είναι για απόλυτη σιωπή σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, είπε πως «η τακτική της αδράνειας στην εξωτερική πολιτική είχε αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα» και ότι «η Ελλάδα είναι ξανά απούσα από τη διάσκεψη για τη Λιβύη». «Δυστυχώς», προσέθεσε, «δώσαμε χώρο, χρόνο και δυνατότητα στον Ερντογάν να κοκορεύεται ότι μπορεί να κινείται έτσι». Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία κριτική η οποία επιθυμεί την επανεκκίνηση της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και της αξιοποίησης του διεθνούς δικαίου». Ακόμη είπε ότι «δεν μπορείς, όταν είσαι χώρα-παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, να κάνεις δηλώσεις οι οποίες επικροτούν κινήσεις και πράξεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, όπως η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER