Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 17:00

Ο Βαρουφάκης συναντά την Κυριακή στη φυλακή τον Ασανζ

Γράφτηκε από την
Ο Βαρουφάκης συναντά την Κυριακή στη φυλακή τον Ασανζ

Αύριο Σάββατο ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 θα συμμετέχει σε μεγάλη πορεία στο Λονδίνο.

Στο πλευρό του Τζούλιαν Ασανζ τάσσεται ο Γιάνης Βαρουφάκης καθώς θα λάβει μέρος στη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο Λονδίνο το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου για τη μη έκδοση του στις ΗΠΑ, ενώ την Κυριακή θα έχει συνάντηση με τον ίδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, στην πορεία αυτή έχουν δηλώσει συμμετοχή πολύ μεγάλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου όπως οι Roger Waters των Pink Floyd, o Brian Eno, η Christine Hynde των Pretenders, η ράπερ ΜΙΑ, ο Lowkey, ενώ θα είναι και ο πατέρας του Ασάνζ John Shipton, όπως επίσης και η αρσιχυντάκτρια των Wikileakes Kristin Hrafnsson.

Το κεντρικό σύνθημα της μεγάλης αυτής πορείας θα είναι «Η ελευθερία του Τύπου απειλείται - η ελευθερία του Τύπου είναι η δική μου ελευθερία - Να μην εκδοθεί ο Ασάνζ». Την επομένη ημέρα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ο Γ. Βαρουφάκης θα επισκεφθεί στη φυλακή τον Τζούλιαν Ασάνζ για να του μεταφέρει, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τη συμπαράσταση όλων των δημοκρατικών πολιτών που ανησυχούν σοβαρά για την πορεία της δημοκρατίας στον πλανήτη μας.

Αύριο Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι το DiEM25/ΜέΡΑ25 θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μπροστά στο κτίριο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στην οδό Πλουτάρχου 1, ενώ θα υπάρξει προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.
Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER