Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 14:00

Κυριάκος Μητσοτάκης για κορονοϊό: Ο πιο μεγάλος αντίπαλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πανικός

Γράφτηκε από την
Κυριάκος Μητσοτάκης για κορονοϊό: Ο πιο μεγάλος αντίπαλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πανικός

Αναφορά στα κρούσματα του κορονοϊού που πλέον φτάνουν τα τρία στη χώρα μας έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Θέλω να επισημάνω τη σημασία της προσωπικής ευθύνης όλων μας και στο επίπεδο της προσωπικής υγιεινής και στο επίπεδο της συμπεριφοράς, στην περίπτωση που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι εντολές που έχει δώσει το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «ο πιο μεγάλος αντίπαλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ο πανικός».

Δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν σήμερα στη χώρα μας. Πρόκειται για το παιδί της 38χρονης που είχε βρεθεί χθες θετική στον νέο ιό, στη Θεσσαλονίκη, και ακόμα μία γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER