Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 10:40

Γ. Ραγκούσης: Επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών οι επιλογές της κυβέρνησης

Γράφτηκε από την
Γ. Ραγκούσης: Επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών οι επιλογές της κυβέρνησης

Για επιλογές ανεύθυνες και απολύτως επικίνδυνες κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, παραπέμποντας σε όσα σημειώνονται στην απάντηση της ΕΛΑΣ, αναφορικά με τον αστυνομικό που πρωταγωνίστησε σε σοβαρότατο συμβάν στην ΑΣΟΕΕ.

«Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαίωσαν οι ίδιοι την ορθότητα των συνεχών προειδοποιήσεων και καταγγελιών μας εναντίον της πολιτικής τους, στον τομέα της ασφάλειας», τονίζει ο κ. Ραγκούσης και επισημαίνει ότι, με βάση την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός ήταν και αυτός ελάχιστα εκπαιδευμένος ειδικός φρουρός που προσλήφθηκε μετά τις εκλογές με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ και εκτός πανελληνίων.

«Μετά από αυτήν την παραδοχή και μετά τα δύο πολύ σοβαρά περιστατικά στην ΑΣΟΕΕ και σε νυχτερινό κέντρο -στα οποία αποκλειστικά λόγω τύχης δεν θρηνήσαμε θύματα- προκύπτουν ως αναντίλεκτα συμπεράσματα τα ακόλουθα», υπογραμμίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει: «Ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να θρέψει το τέρας του αστυνομικού λαϊκισμού που έφερε προεκλογικά στη ζωή, καθώς και για να προσφέρει άμεσο αστυνομικό θέαμα στους δρόμους, αναβίωσε μία ειδική κατηγορία αστυνομικών που μετά το 2011 είχε εγκαταλειφθεί από όλες τις κυβερνήσεις.

Ο πρωθυπουργός τής δήθεν αριστείας απέρριψε την επιλογή που οδηγούσε σε άρτια εκπαιδευμένους αστυνομικούς μέσω πανελληνίων εξετάσεων, διότι η εκπαίδευσή τους, για να είναι άριστη, διαρκεί 2,5 χρόνια. Έσβησε το όνειρο χιλιάδων νέων που ονειρεύονταν να εισαχθούν μέσω πανελληνίων στην ΕΛΑΣ.

Αναβίωσε τους ειδικούς φρουρούς που προσλαμβάνονται εκτός ΑΣΕΠ κι εκτός πανελληνίων εξετάσεων και οι οποίοι, με ελάχιστων εβδομάδων εκπαίδευση, αναλαμβάνουν ένοπλη υπηρεσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER