Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 15:44

Εκβιασμός Ερντογάν με 25.000 πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα - «Κόλαση» ο Έβρος

Γράφτηκε από την

«Οι πύλες άνοιξαν και δεν θα κλείσουν» λέει ο Ερντογάν - «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας», η ελληνική απάντηση.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ανάμεσα στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και στην Αστυνομία. Ομάδες προσφύγων προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά, έχουν αφήσει πίσω τους τουρκικά φυλάκια και πετούν πέτρες προς την αστυνομία, ενώ έχουν ανάψει φωτιές. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά για να τους απομακρύνουν από το σημείο και να μη φτάσουν στη χώρα μας.

Οι μετανάστες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Παζάρ Κουλέ, στην τουρκική πλευρά των συνόρων και η δύναμη της συνοριοφυλακής στις Καστανιές δέχεται πιέσεις από χιλιάδες μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, αλλά και από την τουρκική πλευρά που φέρεται να εκτοξεύει δακρυγόνα εναντίον της.

«Υπάρχει προπαγάνδα, υπάρχουν δακρυγόνα, υπάρχουν πολλοί τρόποι που πιέζουν αυτές οι ροές να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. Ο αγώνας ο δικός μας είναι τιτάνιος να κρατήσουμε κλειστά τα σύνορά μας» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Ο πρόεδρος ανέφερε στο grtimes ότι οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί είναι πολλών εθνικοτήτων, αλλά όχι Σύριοι, οι οποίοι ξεκίνησαν να έρχονται στα σύνορα μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν.

Ο ίδιος επιφυλάχθηκε να κάνει εκτίμηση για τον αριθμό των μεταναστών βρίσκονται στα σύνορα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός αυτός έχει πλέον φτάσει τις 4.000, ενώ μέχρι χθες το βράδυ υπολογιζόταν ότι δεν ξεπερνούσαν τους 1.300.
Περισσότερα στο ethnos.gr