Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 10:30

Πέτσας για Πάσχα: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε τα διόδια

Γράφτηκε από την
Πέτσας για Πάσχα: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε τα διόδια

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ενόψει του Πάσχα άφησε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται άμεσα, μέσα στα επόμενα δύο με τρία εικοσιτετράωρα, ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων.

«Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα» σημείωσε, καυτηριάζοντας τις συμπεριφορές μειοψηφίας πολιτών. «Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση... Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια... στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση» διευκρίνισε.

Αναφερόμενος σε καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση... Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι το ΕΣΥ να αντέξει για να μην έχουμε θύματα του ιού λόγω μικρής δυναμικότητας κλινών, δεν πρέπει να ζήσουμε εικόνες άλλες χώρων. Τέλος είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ταυτόχρονα μέτρα -σταδιακής- αποκλιμάκωσης όταν δοθεί το σήμα από τους ειδικούς για να επαναφέρουν τομείς της οικονομίας στη δραστηριότητα και να βγουν οι άνθρωποι από το σπίτι τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER