Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 15:15

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί με τις καταγγελίες του νοσοκομειακού προσωπικού

Γράφτηκε από την
Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί με τις καταγγελίες του νοσοκομειακού προσωπικού

«Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει με μεγάλη προσοχή και να ασχοληθεί με σοβαρότητα σε σχέση με τις καταγγελίες που προβάλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε σχέση και με τα μέτρα προστασίας και την προετοιμασία του ΕΣΥ», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στον ρ/σ Real 97.8.

Είπε ότι η στήριξη του ΕΣΥ με 75 εκατ. ευρώ «είναι πάρα πολύ μικρή σχετικά με τις άλλες παρεμβάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, που ευνοούν φίλα προσκείμενα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Σε σχέση με την οικονομία, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αρκούν, τονίζοντας ότι πρέπει να δράσει προληπτικά με γενναίο πακέτο μέτρων. Σημείωσε ότι το πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι ότι «εξαιτίας του μαξιλαριού ρευστότητας που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αυξημένες, άμεσες δαπάνες χωρίς να αυξήσουμε το χρέος ούτε για ένα ευρώ», συμπληρώνοντας ότι θα είναι «εγκληματικό» αν η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιήσει άμεσα αυτό το «υπερ-όπλο». «Εμείς λέμε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί με τρόπους που θα στηρίζουν και την προσφορά και τη ζήτηση», είπε και αναφέρθηκε σε προτάσεις του σχεδίου «Μένουμε Όρθιοι» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και που προβλέπει, μεταξύ άλλων, μη επιστρεπτέα ενίσχυση 3 δισ. σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, κάλυψη του 100% του μισθού των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή της εργασίας τους, με διατήρηση των σχέσεων εργασίας που υπήρχαν τον Φεβρουάριο του 2020.

Για τις εξελίξεις στην ΕΕ επισήμανε ότι «η μεγάλη καταστατική διαφορά μεταξύ βορείων και νοτίων χωρών έρχεται και πάλι στο προσκήνιο και με ευθύνη της Γερμανίας και της Ολλανδίας, κατά κύριο λόγο, και η ΕΕ δεν βρίσκεται σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση». Τόνισε ότι «η αμοιβαιοποίηση του χρέους και τα εργαλεία που δεν θα έχουν αιρεσιμότητες, δηλαδή δεν θα είναι μνημόνια, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η ΕΕ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER