Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 12:18

Το ΚΚΕ(μ-λ) για τις υγειονομικές κινητοποιήσεις της 7ης Απριλίου

Γράφτηκε από την
Το ΚΚΕ(μ-λ) για τις υγειονομικές κινητοποιήσεις της 7ης Απριλίου

"Ένα σοβαρό πρώτο βήμα συλλογικής υπεράσπισης του λαϊκού δικαιώματος στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη" χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις της 7ης Απριλίου το  ΚΚΕ(μ-λ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που έγιναν στις 7 Απρίλη αποτελούν ένα σοβαρό πρώτο βήμα συλλογικής υπεράσπισης του λαϊκού δικαιώματος στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Αποτελούν όμως κι ένα βήμα
συλλογικής καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία –όπως και η πολιτική ΟΛΩΝ των προηγούμενων κυβερνήσεων– συνεχίζει προς την κατεύθυνση της απαξίωσης και συρρίκνωσης των παροχών υγειονομικής
περίθαλψης του λαού προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του ιδιωτικού κεφάλαιου.

Έπεσε στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ όλες τι προηγούμενες ημέρες να φιμώσει το κάλεσμα των υγειονομικών! Τα κυρίαρχα ΜΜΕ επιστρατεύτηκαν σύσσωμα προκειμένου να θάψουν το γεμάτο αγωνία αλλά και οργή κάλεσμα των εργαζομένων. Αυτών που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την υγεία του λαού, με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση, παρά την ανυπαρξία μέσων προστασίας και παρά τη χρόνια απαξίωση των δομών υγειονομικής περίθαλψης. Αυτή η προσπάθεια φίμωσης συνεχίστηκε και μετά τις κινητοποιήσεις, οι οποίες «θάφτηκαν» από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει την κατάσταση που επικρατεί, να δημιουργήσει ένα ψεύτικο κλίμα συναίνεσης και αποδοχής της πολιτικής της (η οποία αρχίζει και τελειώνει στα κατασταλτικά μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας) πήρε μία ηχηρή απάντηση ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. Απάντηση την οποία πήρε όχι μόνο από τους υγειονομικούς, αλλά και από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις λαού, πολιτικών οργανώσεων, εργατικών σχημάτων και συλλογικοτήτων. Διότι γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι η υπόθεση της αντιμετώπισης της πανδημίας, της υπεράσπισης της υγείας του λαού δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζόμενων στην περίθαλψη.

Είναι υπόθεση ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ του λαού, ΟΛΟΥ του λαού! Και απαιτεί τη σύγκρουση με αυτήν την πολιτική! Όμως, ηχηρή απάντηση πήρε και η προκλητική δράση των μηχανισμών κρατικής καταστολής! Παρά την εκτεταμένη αστυνομοκρατία, παρά την προσπάθεια των μηχανισμών καταστολής σε αρκετές περιοχές να διαλυθούν οι κινητοποιήσεις, παρά τα πρόστιμα και τις προσαγωγές, το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!

Αντίθετα, φάνηκε ξεκάθαρα η κυβερνητική υποκρισία. Αποκαλύφθηκε πόσο υποκριτικά ήταν τα κυβερνητικά χειροκροτήματα και οι πρώτες κυβερνητικές αναφορές στους υγειονομικούς. Τώρα που αποφάσισαν να φωνάξουν την αλήθεια για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση βρέθηκε ανοιχτά απέναντί τους!

Ηχηρή απάντηση πήρε και η δήθεν αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο και αν προσπαθεί να φανεί στο πλευρό των εργαζομένων, η στάση πολιτικής συναίνεσης και «υπευθυνότητας» (προς τις δυνάμεις του συστήματος και όχι προς το λαό) που δείχνει όλο αυτό το διάστημα, στρέφεται ενάντια στο λαό. Όπως έκανε βεβαίως και η πολιτική του στην υγεία όσο βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα που δίνεται και πρέπει να συνεχίσει να δίνεται από τους υγειονομικούς, το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία.

Το ΚΚΕ(μ-λ) στήριξε αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις αυτές όπου είχε δυνάμεις. Το ίδιο αποφασιστικά θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια διεκδίκησης του λαϊκού δικαιώματος στην πλήρη και δωρεάν υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Γνωρίζοντας ότι το δικαίωμα αυτό περνάει μέσα από τη σύγκρουση με αυτήν την πολιτική και το κλίμα συναίνεσης που καλλιεργούν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις της δήθεν «αντιπολίτευσης»".


NEWSLETTER