Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 18:36

Χαρδαλιάς: «Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου»

Γράφτηκε από την

«Η εμπειρία από το Κρανίδι μας έδειξε πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, εξετάζονται 177 δείγματα που έχουν παρθεί από το Κρανίδι. «Η εμπειρία από το Κρανίδι μας δίδαξε πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός αποφασίστηκε οι συντάξεις Μαΐου να καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Επισήμανε ότι η επιστροφή θα είναι σταδιακή και προσέθεσε ότι σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να έχουμε κρούσματα του κορονοϊού. «Τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ανάλογα με τις εξελίξεις είτε να πατάμε φρένο είτε να επιστρέφουμε στη λήψη κάποιων περιοριστικών μέτρων εφόσον προκύπτουν επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση πάντα σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα», σημείωσε.

Περαιτέρω, ανέφερε ότι η κυβέρνηση μεθοδικά επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσει την ώρα που πρέπει ο πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ότι το μόνο μέτρο που αίρεται από την επόμενη εβδομάδα είναι ότι στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και για συγκεκριμένες διαδικασίες ανοίγουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία.

Πηγή: ethnos.gr