Κυριακή, 17 Μαϊος 2020 15:45

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει καμία σκέψη, ούτε σχέδιο για μείωση μισθών και συντάξεων

Γράφτηκε από την
Χρ. Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει καμία σκέψη, ούτε σχέδιο για μείωση μισθών και συντάξεων

Δεν υπάρχει καμία σκέψη, ούτε σχέδιο, για μείωση μισθών και συντάξεων επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Δήλωσε παράλληλα, ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης υπάρχουν φορολογικές παρεμβάσεις, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε πως από τον Ιούνιο θα υπάρξει ένας μηχανισμός βραχυχρόνιας στήριξης της απασχόλησης (σ.σ. μέσω του προγράμματος SURE της Κομισιόν), ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει και το ενδεχόμενο να προχωρήσει ενδεχομένως σε μία πολιτική επιβράβευσης πληρωμών.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, θα παραταθεί κατά δυο μήνες, έως το  τέλος Ιουλίου η προθεσμία εξόφλησης των οφειλών από αναδρομικές συντάξεις και η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, ώστε έως τότε να έχει αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.

Αναφορικά με το μέτρο της μείωσης του ενοικίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους φοιτητές, είπε ότι δεν μπορεί αυτό να ισχύσει έως το τέλος του έτους. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετασθεί η παράταση του μέτρου για συγκεκριμένους κλάδους και συγκεκριμένες περιοχές. Ενώ, ανέφερε για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι θα υπάρχει επιβάρυνση και του κράτους, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση του  ιδιοκτήτη στην τρέχουσα φορολογική χρήση.

Ο υπουργός δήλωσε, τέλος, πως η κυβέρνηση κάνει λελογισμένη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας, έτσι ώστε να λαμβάνονται συνεχώς μέτρα υπέρ της κοινωνίας, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων. «Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση αναμένεται να αποσοβήσουν ευρείας κλίμακας απολύσεις και πτωχεύσεις», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER