Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 15:30

Κ. Βελόπουλος: Η ιστορία της Novartis είναι παιχνίδι

Γράφτηκε από την
Κ. Βελόπουλος: Η ιστορία της Novartis είναι παιχνίδι

Αναφερόμενος στην πρόταση την οποίαν κατέθεσαν 30 βουλευτές της ΝΔ για την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται ήδη από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν περαιτέρω ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού, Δημήτρη Παπαγγελοπούλου, και για άλλα αδικήματα, ο κ. Βελόπουλος ανακοίνωσε, ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσει στην διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, ενώ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως επιχειρεί να συγκαλύψει το πραγματικό σκάνδαλο «που είναι η ζημιά του Δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών από τις πρακτικές της “ γερμανικής Novartis”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε στα παιχνίδια της ΝΔ, που σύρει τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά σε περιπέτειες, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έκανε το ίδιο. Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτό το επαναλαμβανόμενο παιχνίδι. Γιατί η ιστορία της Novartis είναι παιχνίδι. Και εμείς λέμε «ναι» στην προσπάθεια εξυγίανσης αλλά λέμε «όχι» στην προσπάθεια συγκάλυψης του ηθικού αυτουργού. Φυσικός αυτουργός είναι ο Παπαγγελόπουλος και ηθικός είναι ο Τσίπρας. Και εσείς είστε φοβικοί. Γιατί φοβάστε να κάνετε το αυτονόητο. Εκτός αν έχετε συμφωνήσει κάτι μεταξύ σας. Δεν μπορώ να γνωρίζω και αδυνατώ να παρακολουθήσω τη λογική σας. Αν νομίζετε ότι η Ελληνική Λύση θα μπει σε αυτό το παιχνίδι κάνετε λάθος. Εμείς είμαστε εδώ για να ρίξουμε φως στην υπόθεση της Novartis», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος ενώ διερωτήθηκε.

«Βρήκατε λεφτά; Γιατί δεν ψάχνετε; Ποιο είναι το ύψος της οικονομικής ζημίας του Δημοσίου από την υπόθεση της Novartis; Ποια είναι η σκευωρία; Ότι ο Παπαγγελόπουλος ήθελε να βάλει τον Σαμαρά στη φυλακή; Ή τον κ. Γεωργιάδη; Είστε σοβαροί; Το πιστεύετε αυτό; Αν είναι έτσι αποδείξτε το! Δεν το κάνετε όμως. Απλώς ξεχειλώνετε την υπόθεση για να κερδίσετε χρόνο.

Οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται για τη Novartis. Ο Έλληνας είναι σήμερα άστεγος, άνεργος, πεινασμένος, το παιδί του έχει φύγει στο εξωτερικό και βέβαια μέσα σε όλα αυτά δεν μπορεί να ασχοληθεί με τη Novartis. Δεν τον νοιάζει η Novartis! Αν όμως υπάρχει κάτι σοβαρό που προκύπτει από αυτή την υπόθεση πείτε το και σε εμάς να καταλάβουμε. Προς τι αυτή η φαυλότητα; Εσάς δεν σας ενοχλεί αυτή η φαυλότητα;», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος είπε πως θα ήταν πρόθυμος να συνεργήσει με την κυβέρνηση αν επιθυμεί πραγματικά την απόδοση δικαιοσύνης.

«Όσο όμως ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών εγώ δεν συναινώ. Το μόνο που κάνετε είναι να αποπροσανατολίζετε τους Έλληνες από τα πραγματικά προβλήματα με τη συνδρομή των τηλεοπτικών καναλιών που τα μπουχτίσατε με χρήματα και σας λιβανίζουν όλη την ημέρα.

Ξέρετε τι θεωρώ πως είναι όλη αυτή η ιστορία; Είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Δεν μιλώ για cosa nostra και νονούς, αλλά ο ένας πάει να ξεκαθαρίσει τον άλλον. Και στο τέλος τι θα γίνει; Μα τι άλλο; Συμψηφισμός! Και αποτέλεσμα μηδέν», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε.

«Μας καλείτε να αποφασίσουμε εμείς για ποινικές διαδικασίες ενώ δεν είμαστε δικαστές; Για ποιο λόγο; Γιατί να μην πάει στο φυσικό δικαστήριο ο υπεύθυνος παρά συνεχίζουμε εδώ μέσα το θέατρο του παραλόγου;»

«Αυτό συμβαίνει γιατί από το 1974 έως σήμερα», συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Υπάρχει ένα βρώμικο πολιτικό σύστημα που συμψηφίζει υποθέσεις και εάν περιμένετε να συρθούμε πίσω από αυτή την ιστορία κάνετε ένα τεράστιο λάθος. Αν θέλετε μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό σας για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αλλά όσο δεν κάνετε έστω ένα έγγραφο που να ζητά αποζημίωση του Δημοσίου από τη Novartis για την ζημία που έχει γίνει εμείς θα λέμε «όχι».

«Εμείς δεν συμφωνούμε ούτε να τον κάνουμε εξιλαστήριο θύμα, ούτε να τον κάνουμε αποδιοπομπαίο τράγο. Κανέναν δεν κάνουμε εξιλαστήριο θύμα ή αποδιοπομπαίο τράγο. Και επειδή δεν κάνετε τίποτα για να έρθουν πίσω τα κλεμμένα χρήματα αποχωρούμε από την διαδικασία», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην σημερινή ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.

«Εμείς οι Πόντιοι θεωρούμε ότι έχουν γίνει ελάχιστα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας. Μιλάμε για 350 χιλιάδες ανθρώπους που σφάχτηκαν. Χίλια σχολεία καήκαν και οι δάσκαλοι απαγχονίστηκαν. Και εμείς ως έθνος θεωρούμε ότι η γενοκτονία που έγινε τότε ήταν αποτέλεσμα της κακής πολιτικής των ηγεσιών μας και του γεγονότων ότι χάναμε τον πόλεμο. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η γενοκτονία των Ποντίων είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, από το 1916. Δεν έχουμε κάνει τίποτα τόσα χρόνια για την αναγνώριση της γενοκτονίας και είναι ντροπή γιατί μιλάμε για χιλιάδες Έλληνες νεκρούς», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER