Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 18:32

Τα «γαλλικά» της Νάντιας Γιαννακοπούλου κατά της Νίκης Κεραμέως

Γράφτηκε από την

Την έπιασαν επ’ αυτοφώρω τα μικρόφωνα της Ολομέλειας, ενώ η ίδια πίστευε ότι δεν καταγράφεται. Τι διευκρινίσεις δίνει η ίδια η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ;

Η μυστική ψηφοφορία για την επέκταση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου απέκτησε και παρασκηνιακό ενδιαφέρον.
Στα απρόοπτα της διαδικασίας συγκαταλέγονται και τα «γαλλικά» που ακούστηκε να λέει η Μεσσήνια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι δεν την καταγράφουν τα μικρόφωνα.

Η ίδια όντας μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, καθόταν ακριβώς πίσω από την κάλπη που είχε στηθεί στην Ολομέλεια, όταν κάποια στιγμή ακούστηκε να μιλά εκνευρισμένη στο κινητό της τηλέφωνο, λέγοντας μεταξύ άλλων «τα έχει κάνει σκ@τ@. Θα γίνει χαμός. Θα τη σκίσω», για να γίνει αντιληπτό στη συνέχεια ότι αναφερόταν στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προκαλώντας σχόλια περί αιτήματος προσωπικής εξυπηρέτησης που δεν πήγε καλά.
Η κ. Γιαννακοπούλου πάντως, αν και επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ότι ο αποδέκτης των επικρίσεών της ήταν πράγματι η κ. Κεραμέως,  έσπευσε να διευκρινίσει ότι το επίδικο δεν αφορούσε κάποιο ρουσφέτι της, αλλά τη φωτογραφική - όπως κατήγγειλε – εξαίρεση του δημοτικού Μαράσλειου πειραματικού σχολείου με το γυμνάσιο της Πλάκας, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα πειραματικά. Αιτία το γεγονός, όπως είπε,  ότι με ρύθμιση στο νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση, το γυμνάσιο της Πλάκας γίνεται πρότυπο.

Η ίδια, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δεν απέκρυψε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν και τα παιδιά της, αλλά υποστήριξε ότι για εκείνη το θέμα έγκειται στο συνολικότερο καλό του σχολείου, το οποίο όπως κατηγόρησε την Υπουργό Παιδείας υποβαθμίζει για να εξυπηρετήσει όπως υπαινίχθηκε συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Πριν από λίγους μήνες σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ η κ. Κεραμέως είχε δηλώσει ότι θα διορθώσει αυτή την αδικία. Γιατί τη διασύνδεση την είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του κ. Γαρβόγλου. Τώρα λοιπόν εμφανίζεται ανακόλουθη κι αναξιόπιστη. Δεν είναι σοβαρά πράγματα τα “ράβε ξήλωνε”. Πρόκειται για δυσμενή διάκριση μόνο σε ένα σχολείο. Δεν είναι το θέμα ένα ρουσφέτι για μένα αλλά η υποβάθμιση του καλύτερου ίσως πειραματικού σχολείου», σημείωσε μεταξύ άλλων, αντιλαμβανόμενη πάντως ότι υπέπεσε σε μεγάλη γκάφα.

Πηγή: www.skai.gr