Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 17:37

Φίλης: "Τα δύσκολα θα κληθεί από τον λαό να τα αντιμετωπίσει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ"

Γράφτηκε από την
Φίλης: "Τα δύσκολα θα κληθεί από τον λαό να τα αντιμετωπίσει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ"

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, «και για τους υγειονομικούς κινδύνους που δεν αποκλείει -όπως είπε- ούτε ο κ. Τσιόδρας, αλλά και γιατί δεν υπάρχει εκπαιδευτικό όφελος με λίγες ημέρες μαθήματος», διατυπώνει ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί έντονη κριτική για το νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με το οποίο «η κυβέρνηση ομολογεί ότι θέλει να γυρίσει την εκπαίδευση στα δίσεκτα μνημονιακά χρόνια». Αναφέρει ότι, μεταξύ άλλων, αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία εν μέσω πανδημίας, «εκδιώκεται» το 40% των μαθητών από τα ΕΠΑΛ, επανέρχεται η «τιμωρητική» αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, επανέρχεται η Τράπεζα Θεμάτων από την Α' Λυκείου, «παρότι όταν εφαρμόστηκε λειτούργησε ως λαιμητόμος για 1 στα 4 παιδιά». Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «το πολυνομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί, το απέρριψε η μεγάλη πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένης της ΔΑΚΕ».

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ «φοβάται» πρόωρες εκλογές, σχολιάζει ότι «θα θέλαμε να είναι ο κ. Μητσοτάκης εκείνος που θα ασκήσει το δικαίωμά του να προκαλέσει εκλογές κι έτσι να παραδεχτεί ότι είναι αδύναμος και ανίκανος να διαχειριστεί την κρίση έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή». «Θα τον αφήσουμε», συμπληρώνει, «να εξηγήσει γιατί -λόγω απλής αναλογικής- προτιμά τη σχετική πλειοψηφία ή την ήττα του από τον ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι να πειστεί κι ο τελευταίος πολίτης ότι ο Μητσοτάκης είναι για τα εύκολα και ‘για να τρώει από τα έτοιμα’». Ο κ. Φίλης σημειώνει ότι «τα δύσκολα θα κληθεί από τον λαό να τα αντιμετωπίσει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER