Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 18:00

Αποστολάκης: Προκαλεί ανησυχία η ένταση και η επιμονή των Τούρκων

Γράφτηκε από την
Αποστολάκης: Προκαλεί ανησυχία η ένταση και η επιμονή των Τούρκων

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε στην εκπομπή «Open Eλλάδα» για την κατάσταση στον Έβρο και την τουρκική προκλητικότητα.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μίλησε στην εκπομπή «Open Eλλάδα» για την κατάσταση στον Έβρο και την τουρκική προκλητικότητα. O κ. Αποστολάκης θεωρεί ότι πρόκειται για μια κατάσταση που υπάρχει έτσι κι αλλιώς, απλά έχει ένταση αυτήν τη χρονική περίοδο. «Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ό,τι εργαλείο θεωρεί αποτελεσματικό προκειμένου να πιέσει τη διεθνή κοινότητα και να έρθει πιο κοντά στις επιδιώξεις του. Θεωρώ ότι έχει μια ένταση το θέμα, αλλά τα προβλήματα που εμφανίζονται δεν είναι καινούρια. Η ένταση όμως και η επιμονή των Τούρκων δημιουργεί κάποια ανησυχία», λέει χαρακτηριστικά.

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία στο εσωτερικό του, με μηνύματα που αφορούν τους πολίτες τους αφενός, αλλά αφετέρου τη διεθνή παρουσία της Τουρκίας σε όλα τα δρώμενα, θέλοντας να δείξει ότι είναι ένας πολύ μεγάλος παγκόσμιος "παίκτης"». Αναφορικά με τη δήλωσή του ότι «αν Τούρκοι ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα πρέπει να την ισοπεδώσουμε», σχολιάζει ότι πρέπει να «είμαστε πολύ αποφασιστικοί σε ότι αφορά τα εθνικά μας ζητήματα και ειδικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Όταν θα παραβιαστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει», σημειώνει.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στον Έβρο, τονίζει ότι κάθε κατάσταση έχει τα δικά της δεδομένα. «Αν όσοι περνάνε είναι πολίτες, θα αντιμετωπιστούν ανάλογα, αν είναι στρατιωτικοί ναι, είναι παραβίαση εθνικού εδάφους και θα πρέπει να λειτουργήσει ανάλογα και η Ελλάδα».

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER