Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 13:55

Π. Καμμένος: Οι επιθέσεις εναντίον μου, μέρος επιχείρησης αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής και εκδίκησης

Γράφτηκε από την
Π. Καμμένος: Οι επιθέσεις εναντίον μου, μέρος επιχείρησης αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής και εκδίκησης

Για προσπάθεια να θιχτεί η τιμή και η υπόληψή του σε συνδυασμό με επιχείρηση αποπροσανατολισμού, αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας που αφορά και στα εθνικά συμφέροντα καθώς και λόγους εκδίκησης έκανε λόγο ο προεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

΄Οπως σημείωσε, μετά από πρωτοσέλιδα εφημερίδων κατέθεσε αίτημα προς την Εισαγγελία καταπολέμησης εγκλημάτων διαφθοράς στις 23 Ιουνίου 2020 με ερωτήματα για το σύνολο των υποθέσεων για τις οποίες υπήρχαν δημοσιεύματα ή ακόμα και υπονοούμενα.

Υπογράμμισε ότι οι χθεσινές απαντήσεις - το επίσημο έγγραφο των οποίων ανέγνωσε στη διάρκεια των δηλώσεών του - από την Εισαγγελία είναι «ότι δεν υπήρχε ποτέ ούτε κάν έρευνα που να αφορά το πρόσωπό μου ή τη συζυγό μου για τις δύο αυτές υποθέσεις».

«Είναι ξεκάθαρο από την πλευρά της Εισαγγελίας ότι δεν εμπλέκεται καθ' οιονδήποτε τρόπο για τις δικογραφίες αυτές το όνομά μου» τόνισε ο Π. Καμμένος.

Αναφερόμενος στους διαλόγους «που βλέπουμε να κυκλοφορούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων η απάντηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς είναι ότι ζητάμε με έγγραφο της κ. Τουλουπάκη και από τον υπεύθυνο εισαγγελέα κ. Γραμμένο τις κατά νόμους ενέργειες για τα διαλαμβανόμενα σε σχέση με τους διαλόγους»

Είπε, ακόμα, ότι «οι λόγοι για τους οποίους επέλεξαν από τον όμιλο των Παραπολιτικών να προβούν σε αυτά τα δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα έχουν να κάνουν με τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης αλλά και παράλληλα να εκδικηθούν για υποθέσεις που φαίνεται να διερευνώνται εις βάρος τους».

«Προσπαθούν να επιτεθούν εναντίον μου γιατί με θεωρούν υπαίτιο γιατί ανέδειξα το θέμα των παράνομων χρηματοδοτήσεων των ΜΜΕ στο ΚΕΕΛΠΝΟ και της λιστας που είχα δώσει τότε στις δικαστικές αρχές και στην ΕΣΗΕΑ» είπε, προσθέτοντας «αυτές οι χρηματοδοτήσεις συνεχίζονται.

Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν αστικές αποφάσεις εναντίον τους και γι' αυτό θεωρούν υπεύθυνη την συζυγό του «στην οποία έκαναν τέτοια ανήθικη επίθεση».

Μιλώντας για την υπόθεση «με τον δήθεν διάλογο με τον κ. Παπαγγελόπουλο» ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι «μπορεί με τον Αλέξη Τσίπρα να διαφωνήσαμε για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, και να αποχώρησα από την κυβέρνηση, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας θεσμικός πρωθυπουργός ο οποίος δεν θα επέτρεπε ποτέ ούτε να γίνουν τέτοιου είδους συζητήσεις ούτε να υπάρχει τέτοιο ήθος και τέτοιο ύφος και πιστεύω ότι πολύ σύντομα, αν ερωτηθεί, θα απαντήσει».

Ερωτηθείς αργότερα, απάντησε: «Κατά την άποψή μου ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει την υποχρέωση να βγει και να ξεκαθαρίσει ότι αυτός ο διάλογος δεν έγινε ποτέ», προσθέτοντας «να μας πεί πως είναι δυνατόν να γίνεται συνάντηση ενός υπουργού Δικαιοσύνης με ύποπτους για υπόθεση η οποία εξετάζεται».

Επίσης, σημείωσε ότι δεν μπεί σε διαξιφισμούς με τον κ. Παπαγγελόπουλο προσθέτοντας «πιστεύω πως γίνεται αντιληπτό σε όλους πως δεν θα επέτρεπε ποτέ ο πρώην πρωθυπουργός να γίνονται τέτοιοι διάλογοι που φέρεται να γίνονται στο γραφείο του».

Ως προς την εμπλοκή ονόματος βουλευτή των ΑΝΕΛ στους διαλόγους είπε ότι «πρόκειται για τον Δημήτρη Καμμένο, που ανέτρεψε την κοινοβουλευτικη παρουσία των ΑΝΕΛ και είναι τρόφιμος των γνωστών κύκλων του Πειραιά».

Σημείωσε, ακόμη,μ ότι ο Δ. Καμμένος από ένα χρονικό σημείο και μετά εκινείτο αυτόνομα και οι κινήσεις του δεν είχαν καμία σχέση με τους ΑΝΕΛ και επιβεβαίωσε ότι «υπήρχε μια αναφορά της ΕΥΠ σε σχέση με εμπλοκή του (Δ. Καμμένου) για διαγωνισμό στη Βουλή και δεύτερη αναφορά επίσης για εμπλοκή του για μια υπόθεση στο Ιράν και είχα πει τότε να προχωρήσει η διερεύνηση με τη δική μας απόλυτη συναίνεση».

Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε, με αφορμή την σχέση του με τον Αλ. Τσίπρα και στη σχέση του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και όπως είπε «θέλω να υπενθυμίσω στον Κυριάκο Μητσοτάκη τι τράβηξε την περίοδο του ΄90 με αυτές τις υποκλοπές και ο τότε πρωθυπουργός ο οποίος με τιμούσε με την εμπιστοσύνη του μέχρι και τον θάνατό του και ο ίδιος αλλά και ο έντιμος στρατηγός Γρυλλάκης.

Να θυμίσω τι έγινε και με τον Κώστα Καραμανλή με την υπόθεση Βατοπεδίου.

Δεν καταλαβαίνουν κάποιοι οτι αυτές οι προσπάθεις που γίνονται απο διάφορες υπηρεσίες έχουν στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας;»

Σημείωσε ακόμη ότι η εν λόγω προσπάθεια αποσταθεροποίησης είναι στο πλαίσιο σχεδίου για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

«Μπορεί να έχω αποφασίσει μέχρι στιγμής να μην είμαι ενεργός στην πολιτική, οι ΑΝΕΛ είναι ενεργοί, αλλά να ξέρουν ότι εμεις δεν θα σιωπήσουμε όσες επιθέσεις και αν κάνουν και δεν θα σιωπήσει και ο ελληνικός λαός.

Θέλω να δηλώσω ότι μετά από την δημοσιοποίηση των απαντήσεων της Εισαγγελίας Διαφθοράς όποιος τολμήσει να εμπλέξει εμένα ή μέλη της οικογενείας μου ή μέλη των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε υπόθεση θα τον κυνηγήσω, όπως έλεγε ο Σαμαράς, μέχρι τέλους. Και όσοι αναπαράγουν τις ειδήσεις αυτές, να ξέρουν ότι είναι συνυπεύθυνοι.

Δεν πρόκειται να κάνω πίσω και δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να αφήσω να θιχτούν οι ΑΝΕΛ. Δεν πρόκειται να αφήσουμε με κανένα τρόπο την παράδοση του Αιγαίου και το νέο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο» κατέληξε ο Π. Καμμένος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER