Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 14:55

ΚΙΝΑΛ: Είμαστε υπέρ ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες

Γράφτηκε από την
ΚΙΝΑΛ: Είμαστε υπέρ ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες

Η θέση και η στάση του Κινήματος Αλλαγής για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις κυριάρχησε στη συζήτηση κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τα στελέχη του του Κινήματος. «Είμαστε υπέρ ενός ρυθμιστικού πλαισίου χωρίς τη φαλκίδευση στην άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων», εξήγησαν ο υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, Χρήστος Πρωτόπαππας και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης.

Όπως ανέφεραν, η κυβερνητική πρόταση απέχει σημαντικά από την πρόταση που είχε ετοιμάσει -με πρωτοβουλία του τέως δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη- ομάδα κορυφαίων νομικών, μεταξύ των οποίων οι κ. κ. Μανιτάκης και Αλιβιζάτος. «Όπως κατατέθηκε η κυβερνητική πρόταση έχουμε βάσιμες αντιρρήσεις. Δεν λέμε, ωστόσο, "Όχι" αλλά να κατατεθεί η πλήρης πρόταση Καμίνη», σημείωσαν και πρόσθεσαν ότι είναι θετική η αποδοχή από τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να συμμετέχει δικαστικός λειτουργός στις σχετικές αποφάσεις.

«Αν αφήσουμε την Ελληνική Αστυνομία να αποφασίζει, μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Γι' αυτό χρειάζονται θεσμικές εγγυήσεις», τόνισε ο κ. Πρωτόπαππας, εξηγώντας ότι πρέπει να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα σε δύο συνταγματικά δικαιώματα. Από τη μία το δικαίωμα του συνέρχεσται και από την άλλη της εξάσφαλισης ομαλής κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Το ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και στενός συνεργάτης της προέδρφου, Φώφης Γεννηματά, απάντησε στον κ. Χρυσοχοΐδη για την αναφορά του περί μεγάλων μεταρρυθμίσεων: «Όλες δεν έγιναν μόνον από ένα κόμμα αλλά ύστερα από διάλογο και συναινέσεις. Στην ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου από τα 2/3 της Βουλής είχε προηγηθεί εκτενής και ουσιαστικός διάλογος. Εν προκειμένω, αν προχωρήσει μόνη της η κυβέρνηση και δεν πειθαρχήσουν σε απογορεύσεις όσοι θέλουν να διαδηλώσουν τι θα γίνει; Θα αντιμετωπίζονται με κατασταλτικά μέτρα;».

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισαν ότι δεν θα πρέπει να γίνουν όσα έγιναν στη συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο, όπου η κυβέρνηση προχώρησε μόνη της, αλλά να επικρατήσει η συναίνεση, όπως έγινε και με την ψήφο των ομογενών.

Ο κ. Χρηστίδης σχολίασε ότι είναι προβοκάτορες όσοι υποστηρίζουν πως το Κίνημα Αλλαγής αλλάζει συνεχώς θέσεις και όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του κ. Πάνου Καμμένου απάντησε πως «παρουσιάστηκε ως αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Τσίπρα. Οι δεξιοί του φίλοι εκθειάζουν τον κ. Καμμένο, ενώ οι αριστεροί του φίλοι τον αποστρέφονται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER