Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 13:05

Στ. Πέτσας: Αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους

Γράφτηκε από την

Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η εικόνα στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την πανδημία κορωνοϊού, είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες. «Είμαστε ασφαλής χώρα» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε ασφαλής χώρα».

Επανέλαβε δε ότι εξετάζονται τα δεδομένα και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις. Υπενθύμισε εξάλλου ότι από αύριο Τρίτη όσοι έρχονται στην Ελλάδα από Βουλγαρία και Ρουμανία πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ, εκτός από τους Έλληνες πολίτες, τους κατόχους άδειας παραμονής και εκείνους που πραγματοποιούν ουσιώδεις μετακινήσεις.

Πάντως, όπως τόνισε, «ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό και λέγεται εφησυχασμός». «Η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα υπενθυμίζει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωση» σημείωσε και υπενθύμισε ότι γι’ αυτό αποφασίστηκε να απαγορευθούν τα πανηγύρια και να είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ. «Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους» πρόσθεσε αναφερόμενος σε περισσότερα εμπορικά καταστήματα, ακόμη και εκκλησίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ