Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 11:52

Πάνος Καμμένος: Ο δικτάτορας Ερντογάν επιδιώκει θερμό επεισόδιο (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Πάνος Καμμένος: Ο δικτάτορας Ερντογάν επιδιώκει θερμό επεισόδιο (Βίντεο)

Δικτάτορα χαρακτήρισε τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρώην Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως εδώ και 20 ημέρες παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία της χώρας μας, επισημαίνοντας πως η Τουρκία εκτελεί αεροναυτικές ασκήσεις στο κεντρικό Αιγαίο, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών. Έκανε μάλιστα έκκληση για εθνική ομοψυχία απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Ο δικτάτορας Ερντογάν», είπε ο κ. Καμμένος, «επιδιώκει θερμό επεισόδιο», με στόχο να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Οποιοσδήποτε παραβιάσει την εθνική μας κυριαρχία, πρέπει να λάβει άμεσα απάντηση», ανέφερε, υπενθυμίζοντας το επεισόδιο με το Barbaros, το 2018, όταν η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» είχε κόψει τα καλώδια του τουρκικού ερευνητικού σκάφους.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε πως δεν πρέπει να υποχωρήσουμε, ενημερώνοντας παράλληλα τη διεθνή κοινότητα.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε πως είναι καλή, αρκεί να συνδυαστεί και με άλλες κινήσεις, όπως μία ανάλογη συμφωνία με την Κύπρο. Δεν πρέπει να μείνει ακάλυπτη η ζώνη ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί μειωμένη επήρεια των νησιών.

Επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την έως τώρα αντίδρασή της, ενώ χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της Γερμανίας. Στον αντίποδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στάση του Ισραήλ υπέρ της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε ότι πρέπει να γίνει επίκληση των όρων για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, προκειμένου «να καταλάβει ο Ερντογάν ότι κάνει επιθετική ενέργεια όχι μόνο κατά της Ελλάδας αλλά και κατά της Ε.Ε.»

Τέλος, ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι και έτοιμοι, εκφράζοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.


NEWSLETTER