Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 20:28

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Γράφτηκε από την
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Tον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από το βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, και τους τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού Γιάννη Ραγκούση και Πάνο Σκουρολιάκο προκειμένου να διαπιστώσουν την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στα μνημεία του.

«Δεν είναι συνηθισμένο να καίγονται στην πατρίδα μας σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι. Αυτή είναι η δεύτερη φορά. Η πρώτη φορά ήταν το 2007 όταν κάηκε η Ολυμπία, στη μεγάλη φωτιά της Πελοποννήσου τότε. Και ξανά σε έναν τέτοιο σημαντικό, εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο εδώ στις Μυκήνες έχουμε φωτιά. Και οι δύο φορές ήταν με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιθανόν τυχαία», δήλωσε σχετικά ο Τομεάρχης Πολιτισμού, Πάνος Σκουρολιάκος, κατά την επίσκεψη, ενώ ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ραγκούσης από την πλευρά του υπογράμμισε πως «η λειτουργία του κράτους κρίνεται και αυτή εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι θλιβερό, είναι θλιβερό για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για την παγκόσμια κοινότητα". "Και είναι θλιβερό γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του αυτός ο τόσο σπουδαίος και σημαντικός παγκοσμίου σημασίας αρχαιολογικός χώρος παραδόθηκε ουσιαστικά ανυπεράσπιστος στις φλόγες¨, συνέχισε, τονίζοντας ότι "είναι προφανές ότι υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αναζητηθούν και στο τέλος θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες". "Το πρώτο και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα είναι ότι ο αρχαιολογικός χώρος παραδόθηκε ανυπεράσπιστος στις φλόγες γιατί προφανώς το κράτος του κ. Μητσοτάκη είχε πάει για μπάνιο", κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θλιβερό το περιστατικό και αποτροπιαστικό το θέαμα για έναν χώρο αρχαιολογικό με τόσο βαρύτητα, με τόσο μεγάλη σπουδαιότητα για την περιοχή και για την Ελλάδα, για όλο τον κόσμο". "Θέλουμε και περιμένουμε να δούμε και τις έρευνες, τις συγκροτημένες επιστημονικές, για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτές οι πέτρες, οι λίθοι όπως λέει και ο Σεφέρης, που πρέπει πάντα να τις φυλάμε για να μπορέσουμε στη συνέχεια να δούμε τι εγκαταστάσεις, τι ενέργειες πρέπει να γίνουν για τυχόν υποστήριξη και πρώτα και κύρια, να μην ξαναζήσουμε τέτοια κατάσταση, επιδιώκοντας να έχουμε άμεσο τρόπο κατάσβεσης, τιθάσευσης οποιουδήποτε παρόμοιου φαινομένου πυρκαγιάς", δήλωσε ο ίδιος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER