Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 08:40

Μ. Σχοινάς: Η ΕΕ έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα για τη Μόρια

Γράφτηκε από την
Μ. Σχοινάς: Η ΕΕ έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα για τη Μόρια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν από λίγο με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη φωτιά στη Μόρια.

«Μόλις επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια. Τον διαβεβαίωσα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες. Η Επίτροπος Ύλβα Γιόχανσον είναι σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς» αναφέρει ο κ. Σχοινάς σε ανάρτησή του στο twitter.

Πρόεδρος Κομισιόν: "Ζήτησα από τον Αντιπρόεδρο Μ. Σχοινά να ταξιδέψει στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν"

Η ΕΕ είναι έτοιμη να παρέχει στήριξη τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν σε ανάρτησή της στο τουίτερ και επισημαίνει ότι ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, να ταξιδέψει στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν.
Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογραμμίζει: «Είμαι βαθιά λυπημένη από τα γεγονότα της προηγούμενης νύχτας. Το Κολλέγιο ενημερώθηκε σήμερα το πρωί. Ζήτησα από τον αντιπρόεδρο, Μαργαρίτη Σχοινά να ταξιδέψει στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε, μαζί με τα κράτη-μέλη. Προτεραιότητά μας είναι ασφάλεια όσων έμειναν χωρίς στέγη».

Μ. Σέφκοβιτς: Σχοινάς, Γιόχανσον και Λέναρσιτς ενημέρωσαν το Σώμα των Επιτρόπων για την Μόρια

Το Σώμα των Επιτρόπων ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μόρια, μετά τη φωτιά που ξέσπασε ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Διοργανικές Σχέσεις και τη Διερεύνηση Προοπτικών. «Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και οι Επίτροποι Ύλβα Γιόχανσον και Γιάνες Λέναρσιτς, ενημέρωσαν το Σώμα των Επιτρόπων για τις φωτιές  στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου» υπογράμμισε ο  κ. Σέφκοβιτς και σημείωσε ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Ύλβα Γιόχανσον  είχαν επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.  
 «Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη συμπόνια μου στους πολίτες της Λέσβου και ιδιαίτερα στους κατοίκους του καταυλισμού και τους εργαζόμενους εκ μέρους του Σώματος των Επιτρόπων» ανέφερε ο κ. Σέφκοβιτς και συμπλήρωσε ότι «η  Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά να μεταβεί στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν.
Επιπροσθέτως, ο Μάρος Σέφκοβιτς σημείωσε ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όσων έχουν επηρεαστεί, η παροχή πρώτων βοηθειών, η στέγαση και η υγιεινή» και προσέθεσε ότι «ως άμεσο πρώτο βήμα στηρίζουμε την άμεση μεταφορά και στέγαση στην ενδοχώρα των 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων που έχουν απομείνει».

ΕΕ-Σαρλ Μισέλ για τη Μόρια: «Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη»

Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει στήριξη μετά τη φωτιά στη Μόρια, ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που κινδύνευσαν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια. Πλήρης αλληλεγγύη με τους ανθρώπους της Λέσβου που παρέχουν στέγαση, τους μετανάστες και το προσωπικό. Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Μισέλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER