Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 16:06

Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας: Με μαθητές από την Κοζάνη επικοινώνησε ο Πρ. Παυλόπουλος

Γράφτηκε από την
Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας: Με μαθητές από την Κοζάνη επικοινώνησε ο Πρ. Παυλόπουλος

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με μαθήτριες και μαθητές της ΣΤ' τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας, είχε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος ανταποκρινόμενος στην σχετική πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου Μαρίας Μπατσίλη και της δασκάλας Πολύμνιας Νάτση ανέλυσε στις μαθήτριες και στους μαθητές την έννοια της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, ως διαδικασίας εγγύησης της Ελευθερίας.

Και επισήμανε, ότι στο πλαίσιο της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας ο κύριος ρόλος του Κράτους αφορά την υπεράσπιση της Ελευθερίας καθενός και, άρα, την υπεράσπιση των Θεμελιωδών του Δικαιωμάτων. Τόσο των ατομικών όσο και των κοινωνικών, δηλαδή των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τις παροχές που το Κράτος οφείλει να εγγυάται στα μέλη του κοινωνικού συνόλου σ’ ένα οργανωμένο και σύγχρονο Κοινωνικό Κράτος Δικαίου.

Ο τέως Πρόεδρος επισήμανε στις μαθήτριες και στους μαθητές τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, ιδίως δε επέμεινε στην ανάγκη στήριξης των Κοινωνικών Δικαιωμάτων και του Κοινωνικού Κράτους. Διότι μέσω αυτών μπορεί να υπάρξει ισότητα ευκαιριών και ισότητα στην αφετηρία, έτσι ώστε καθένας ν’ αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά του.

Ακολούθησε σύντομη συζήτηση του κ. Παυλοπούλου με τις μαθήτριες και τους μαθητές.


NEWSLETTER