Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 12:45

Στην Καρδίτσα ο Δ. Κουτσούμπας - Ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την εικόνα της πόλης

Γράφτηκε από την
Στην Καρδίτσα ο Δ. Κουτσούμπας - Ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την εικόνα της πόλης

Στην Καρδίτσα βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αρχικά επισκέφθηκε καταστήματα της πόλης που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Μετά την επίσκεψη ο Κουτσούμπας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Περιττεύει να πω ότι οι καταστροφές είναι μεγάλες. Θα επαναλάβω ότι αυτή η ώρα, δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, γιατί τα λόγια τα ακούμε και από τους κυβερνώντες, και από τις κρατικές αρχές και από τις τοπικές αρχές. Θέλουμε να δούμε πράξεις. Και πράξεις σημαίνει η αποζημίωση να φτάσει στο 100% για όλες τις καταστροφές, χωρίς όρους, αστερίσκους και προϋποθέσεις.

Δεν είναι ώρα για ψίχουλα. Δεν μπορεί ο άλλος να αποκαταστήσει το σπίτι του, το κατάστημά του, το χωράφι του, αυτό που έχει χάσει και αυτά που του έχει πλήξει η κακοκαιρία με ένα επίδομα και με ψίχουλα. Ούτε με αναστολές κάποιων χρεών και πληρωμών, για ένα εξάμηνο. Γιατί μετά από ένα εξάμηνο θα μπορεί ο καταστηματάρχης της Καρδίτσας, ο αγρότης της Καρδίτσας, ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος της Καρδίτσας να πληρώσει, είτε στην εφορία, είτε τον ΕΝΦΙΑ, είτε στις τράπεζες που χρωστάει, είτε δημοτικά τέλη;». Για να καταλήξει τονίζοντας:

«Θα πρέπει αυτό το πράγμα να σταματήσει, να υπάρχει αναστολή μέχρι να υπάρξει πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών, να αρχίσει να δουλεύει κανονικά ξανά η οικονομία και να μπορεί να έχει εισόδημα. Και το επίδομα θα πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει αυτό που χάνει, αυτό που θα είχε ως εισόδημα αν δούλευε το κατάστημα, αν μπορούσε να δουλέψει ο εργαζόμενος και να είναι 100%. Και όχι αυτές τις κοροϊδίες που λένε και οι κυβερνώντες και η αξιωματική αντιπολίτευση και οι διάφοροι των περιφερειών και των δήμων».

Αυτή την ώρα ο κ. Κουτσούμπας βρίσκεται στο δημαρχείο Καρδίτσας, όπου ενημερώθηκε για τις μεγάλες καταστροφές από το δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, ο οποίος χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER