Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 17:13

Covid19.gov.gr: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα με τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Covid19.gov.gr: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα με τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Την ιστοσελίδα Covid19.gov.gr ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαθέσιμη προς τους πολίτες είναι από την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, η ειδική πλατφόρμα που αφορά την ενημέρωση για τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού σε κάθε περιοχή της χώρας. Πρόκειται για την ιστοσελίδα Covid19.gov.gr που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε αυτή την πλατφόρμα οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν έναν χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες: ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα. Στον διαδραστικό χάρτη θα εμφανίζεται ο βαθμός επικινδυνότητας, ο οποίος ισχύει εκείνη τη χρονική περίοδο, για την περιοχή που ενδιαφέρει τον κάθε πολίτη.

Κάθε δήμος ή κάθε περιφερειακή ενότητα, θα είναι χρωματισμένοι μ’ έναν από τους τέσσερις βαθμούς: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Οι πολίτες θα μπορούν να βάζουν σε ειδικό πεδίο τον ταχυδρομικό κώδικά τους και να ενημερώνονται τι ισχύει ανά περιοχή και ανά τομέα δραστηριότητας. Τέλος εκτός από τον χάρτη, υπάρχει κι ένας πίνακας, στον οποίο αναρτώνται και αναλύονται τα μέτρα, τα οποία ισχύουν ανά χρωματική κατηγορία (πράσινο, κίτρινο κ.ο.κ.) και ανά δραστηριότητα (π.χ. σχολεία, εστίαση, ΜΜΜ, άθληση κ.λπ.).

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER