Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 10:38

Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά αποστρατικοποίηση των νησιών

Γράφτηκε από την
Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά αποστρατικοποίηση των νησιών

Σε ποια περίπτωση θα συνομιλήσουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το πρωί του Σαββάτου. Παράλληλα, σημείωσε πως στα Δωδεκάνησα δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία γιατί δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος ενώ ανέφερε πως θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας μας.

«Είμαστε συντονισμένοι με την Κύπρο σε όλα τα θέματα», τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως το έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός ότι για να υπάρξει επικοινωνία χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία. Αν υπάρξουν αυτά τα δύο δεν αποκλείεται κάποια συνομιλία μεταξύ των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφορικά με τον κορονοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα στηρίζει το εισόδημα όλων όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία για όσο χρειαστεί.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταλήψεις στα σχολεία ο κ Πετσας εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων - με συγκεκριμένο πολιτικό προφίλ - υπέρ των καταλήψεων.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER