Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 10:40

Κεραμέως: Εκ περιτροπής διδασκαλία ή τηλεκπαίδευση αν χρειαστεί

Γράφτηκε από την
Κεραμέως: Εκ περιτροπής διδασκαλία ή τηλεκπαίδευση αν χρειαστεί

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία λόγω κορονοϊού, τις καταλήψεις αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η μεγάλη εικόνα είναι ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν με τρόπο υποδειγματικό τα μέτρα, σημειώνοντας ότι «περιμέναμε τα κρούσματα γι’ αυτό έχουμε θωρακιστεί», υπογραμμίζοντας ότι «αυτή την στιγμή είναι κλειστό το 0.2% των τμημάτων των σχολείων σε όλη την χώρα».

Σχετικά με τα κρούσματα στα σχολεία και πότε κάποιος μαθητής μπαίνει σε καραντίνα η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ, καθώς για την ιχνηλάτηση των επαφών.

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν και τα παιδιά εφαρμόζουν κατά συντριπτική πλειοψηφία τα μέτρα. Αυτό είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Για τις καταλήψεις

Μιλώντας για τις καταλήψεις η κ. Κεραμέως, παραδέχτηκε ότι υπάρχει το φαινόμενο, όπως τα περισσότερα σχολεία είναι ανοιχτά και υπογράμμισε ότι «ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν μπορεί κανείς να στερεί από τον άλλο την εκπαίδευση. Ακούμε αιτήματα άσχετα με την εκπαιδευτική διαδικασία».

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για ελλείψεις στα σχολεία η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «έχουν δοθεί πάνω από 300 εκατ. ευρώ για επιπλέον προσλήψεις για να καλύψουμε επιπρόσθετες ανάγκες».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «οι περιπτώσεις που μαθητές σε τμήμα είναι 25 είναι ελάχιστες. Το μέσο όρο είναι 20 μαθητές ανά τμήμα στα αστικά κέντρα» και σημείωσε ότι ήταν «ομόφωνη η εισήγηση των ειδικών για να ανοίξουν τα σχολεία, όπως ήταν και όχι με εκ περιτροπής διδασκαλία».

Σχετικά με το αίτημα για κυλιόμενο ωράριο τόνισε ότι αν εφαρμοζόταν αυτό το μέτρο θα υπήρχε πρόβλημα με τα ολοήμερα σχολεία. Ωστόσο, τόνισε ότι «αν χρειαστεί θα πάμε σε εκ περιτροπής διδασκαλία και τηλεκπαίδευση».


NEWSLETTER