Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 14:00

Ν. Ηλιόπουλος: Η μάχη ενάντια στον κοινωνικό χρυσαυγιτισμό είναι μπροστά

Γράφτηκε από την
Ν. Ηλιόπουλος: Η μάχη ενάντια στον κοινωνικό χρυσαυγιτισμό είναι μπροστά

«Τεράστια νίκη για τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, την «απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση», μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 FM».

Σημείωσε ότι «αυτή τη μεγάλη νίκη τη χρωστάμε στις οικογένειες των θυμάτων, στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, σε όλους όσους έδωσαν τη μάχη τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και στην τεράστια λαϊκή κινητοποίηση του τελευταίου διαστήματος». Υπογράμμισε ωστόσο ότι η μάχη για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι μπροστά μας και «χρειάζεται να αναμετρηθούμε με το φαινόμενο του κοινωνικού χρυσαυγιτισμού». Επισήμανε ότι «τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μια εκστρατεία λάσπης ενάντια στη Μάγδα Φύσσα με ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας που μεταδόθηκαν και από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης» και πως «οι θεωρίες συνωμοσίας αποτελούν δομικά στοιχεία του χρυσαυγιτισμού». Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει σε καταγγελία στο ΕΣΡ αναφορικά με όσα μεταδόθηκαν από αυτόν το σταθμό.

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «η ΝΔ φέρει μεγάλες ευθύνες», προσθέτοντας ότι «όσο η δίκη βρισκόταν σε εξέλιξη, ο κ. Μητσοτάκης σε άρθρο του στο Politico έλεγε ότι η βία της Χρυσής Αυγής είναι σαν να μην υπάρχει». Επιπλέον είπε ότι «και η κυβέρνηση Σαμαρά έχει τεράστια ευθύνη όταν -όπως κατήγγειλε ο κ. Ρουπακιώτης- ήταν το Μέγαρο Μαξίμου αυτό που το 2013 μπλόκαρε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ή όταν ο Μπαλτάκος, ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά, συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη». Σημείωσε ότι «κατέρρευσαν τα ψέματα της ΝΔ πως οι χρυσαυγίτες "πέφτουν στα μαλακά"» και πως «ο Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, θα μείνει περισσότερο στη φυλακή με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα».

Αναφορικά με τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, μιλώντας στο ρ/σ «MAX FM 93.4» της Αχαΐας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ότι «πριν από μερικές μέρες η κυβέρνηση πανηγύριζε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, παρά το γεγονός ότι στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν υπήρχαν ούτε κυρώσεις για την Τουρκία ούτε κάποιος αυτοματοποιημένος μηχανισμός κυρώσεων». Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, μετά από 10 μέρες φάνηκε ότι είχαμε δίκιο στην κριτική μας» και πως «η εξωτερική πολιτική του "προβλέψιμου συμμάχου" που είχε επιλέξει η ΝΔ φαίνεται πλέον ότι έχει αποτύχει».

Εξηγώντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε ότι «η εξωτερική πολιτική για εμάς δεν είναι ούτε πανηγυρισμοί, ούτε εύκολη αντιπολίτευση "της περικεφαλαίας"». Σημείωσε ότι «χρειάζεται ένα πλαίσιο που θα στηρίζεται σε δύο σκέλη, αφενός στο φόβο της τουρκικής πλευράς για την επιβολή κυρώσεων, αφετέρου σε μια θετική ατζέντα στη βάση ενός ευρωτουρκικού διαλόγου -και όχι ενός διαλόγου μόνο στο ΝΑΤΟ- που θα δίνει κίνητρα στην Τουρκία να εγκαταλείψει την πολιτική των προκλήσεων».

Σε σχέση με τις εξελίξεις για την πανδημία, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «η κατάσταση είναι στο όριο απώλειας ελέγχου» και πως «η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, σε μαζική συνταγογράφηση των τεστ, στην ουσιαστική εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και σε μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πριν να είναι αργά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER