Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 11:46

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διεκόπη για αύριο το δικαστήριο

Γράφτηκε από την

Μετά από σύντομη διαδικασία, διεκόπη για αύριο στις 11 το πρωί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου να αναζητηθεί από την εισαγγελική αρχή τυχόν βούλευμα αναφορικά με το εάν ο ευρωβουλευτής Γιάννη Λαγός είχε παραβιάσει στο παρελθόν περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Με την έναρξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η πρόεδρος αμφισβήτησε την αλήθεια σε όσα είχε πει η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου χθες, η οποία πρότεινε αναστολή των ποινών για όλους πλην Ρουπακιά.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη κάλεσε την εισαγγελέα να τοποθετηθεί εκ νέου για τα θέματα των αναστολών, ελέγχοντας την επιχειρηματολογία της σχετικά με το ότι οι καταδικασμένοι της εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι σε θέση να τελέσουν νέα αδικήματα επειδή η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί.

Χαρακτήρισε επίσης αναληθές το ότι ο Γιάννης Λαγός δεν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, όπως είπε η εισαγγελέας, αναφερόμενη σε δικαστικές αποφάσεις που δείχνουν πως τους είχε παραβιάσει.

Τον λόγο αναμένεται να πάρουν στη συνέχεια, αύριο, ανάλογα και με την εξέλιξη της διαδικασίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης, συνεχίζοντας τις δευτερολογίες τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ