Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 21:15

Ο στόλος μας γύρω από το Καστελόριζο - Σε στενό κλοιό το Ορούτς Ρέις

Γράφτηκε από την
Ο στόλος μας γύρω από το Καστελόριζο - Σε στενό κλοιό το Ορούτς Ρέις

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ύψιστη επιφυλακή για τις τουρκικές προκλήσεις, σημείωναν στρατιωτικοί κύκλοι με αφορμή τον πλου του ερευνητικού σκάφους Ορούς Ρέιτς.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό ανοιχτά του Καστελόριζου, παρακολουθώντας τις κινήσεις του Oruc Reis, το οποίο το πρωί της Τρίτης (20/10) έφτασε σε απόσταση μόλις 9 ναυτικών μιλιών από το Σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Για ακόμη μια φορά η Τουρκία έδειξε την διάθεσή της να δοκιμάσει τα νεύρα και την υπομονή της χώρας μας. Την ίδια στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν ότι βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή για τις τουρκικές προκλήσεις, σημείωναν στρατιωτικοί κύκλοι με αφορμή τον πλου του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν σταματήσει στιγμή να παρακολουθούν τις κινήσεις τόσο του Oruc Reis όσο και του τουρκικού στόλου.

«Το προκλητικό σκηνικό που έστησαν οι Τούρκοι δύο φορές το τελευταίο διάστημα σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, επαναλαμβάνεται και τρίτη, αυτή τη φορά ακόμα πιο κοντά στο Καστελόριζο, στέλνοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και πάλι στις επάλξεις για την αντιμετώπιση της εχθρικής απειλής.

Μόνο που τώρα οι κυβερνήτες μας, οι αξιωματικοί, τα πληρώματα αλλά και το σύνολο του προσωπικού των τριών Κλάδων, έχει στη φαρέτρα του ένα ακόμα όπλο: την πολύτιμη εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος.

Έχοντας αφομοιώσει πλήρως τα διδάγματα της διπλής θερινής τουρκικής πρόκλησης και με επικαιροποιημένα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΓΕΕΘΑ, τα επιχειρησιακά σχέδια που καθορίζουν τις προβλεπόμενες σε κάθε περίπτωση αντιδράσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα έτοιμες αλλά και πλήρως αποφασισμένες να επιτελέσουν την αποστολή τους με επιτυχία, προασπίζοντας τα κυριαρχικά μας συμφέροντα» τόνιζαν οι στρατιωτικές πηγές.

Οι Ναυτικές Μονάδες, συνέχιζαν, έχουν ιδιαίτερα τεταμένη την προσοχή τους για την αποφυγή όλων των ενδεχόμενων παγίδων που θα επιχειρήσουν να στήσουν οι Τούρκοι υλοποιώντας τη συγκρουσιακή πολιτική της ηγεσίας τους. Γι’ αυτό και ταυτόχρονα με το μήνυμα της αποφασιστικότητας, η στρατιωτική ηγεσία έχει στείλει στο προσωπικό και το μήνυμα της απαιτούμενης ψυχραιμίας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, για μία ακόμα φορά, τα ελληνικά συστήματα ανθυποβρυχιακού πολέμου εντόπισαν και «ξετρύπωσαν» τα τουρκικά υποβρύχια, «βομβαρδίζοντάς» τα με τα σόναρ τους

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER