Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 12:36

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το απόγευμα θα απευθυνθώ στους πολίτες

Γράφτηκε από την
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το απόγευμα θα απευθυνθώ στους πολίτες

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγινε στις 11 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας τους για όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη κ. Σακελλαροπούλου ότι το απόγευμα θα απευθυνθεί στους πολίτες για το θέμα του κορονοϊού.

«Αναγκαζόμαστε να πάρουμε κάποια πρόσθετα μέτρα και θα μιλήσω για αυτό το απόγευμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως αυτό δεν είναι παρηγοριά» και πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα απευθυνθεί στους Έλληνες για το «πού βρισκόμαστε και ποια θα είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε».

Παράλληλα τόνισε ότι στην τριμερή διάσκεψη στην Κύπρο, επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα τους κανόνες καλής γειτονίας, και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ποια είναι η χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται ότι δεν θέλει να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού. Είπε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα το Νοέμβριο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση και θα σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες.

Τέλος ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορονοϊό, και τόνισε ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα» και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.


NEWSLETTER