Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 15:40

Χρυσή Αυγή: Σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί η ηγετική ομάδα

Γράφτηκε από την
Χρυσή Αυγή: Σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί η ηγετική ομάδα

Πέντε από τους καταδικασθέντες για την Χρυσή Αυγή έχουν παρουσιαστεί στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους μέχρι στιγμής, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην δώσει αναστολή στις ποινές των περισσοτέρων.

Πρόκειται για τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, τον Γιώργο Πατέλη και τον Γιάννη Καζαντζόγλου, οι οποίοι παραδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους στη Νίκαια, τον Γιώργο Τσακανίκα, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και τον Μάρκο Ευγενικό στο Α.Τ. Περάματος.

'Αλλοι δέκα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα δικαστήρια, όπου είχαν μεταβεί αναμένοντας την απόφαση και θα οδηγηθούν κατευθείαν στο Τμήμα Μεταγωγών απ' όπου θα μεταχθούν στις φυλακές.

Χρυσή Αυγή: Η διαδικασία για φυλάκιση των καταδικασθέντων

Όλοι οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγήςπου θα φυλακιστούν σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είτε παραδοθούν είτε συλληφθούν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ, όπου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την κράτηση τους στον 7ο όροφο και στη συνέχεια στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανση τους και στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στο Εφετείο, ο οποίος θα ορίσει και το σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα κρατηθεί ο καθένας.

Σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί η ηγετική ομάδα

Αμέσως μετά θα οδηγηθούν στο Τμήμα Μεταγωγών για τη μεταγωγή τους στις φυλακές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Πάντως όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρμόδιος παράγοντας της ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στην εκτέλεση των συλλήψεων και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Για το σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες, προκειμένου αν δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως, να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους.

Σε καραντίνα 14 ημερών οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους. Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.


NEWSLETTER